Domatesin faydaları nelerdir?

Domatesin faydaları nelerdir? Hemen hemen herkesin çok sevdiği bir meyve olan domatesi kahvaltıda, yemeklerde, salatalarda ve daha bir çok yerde tüketiyoruz. Severek tükettiğiniz bu meyveyi sizler için araştırdık.

Domatesin faydaları nelerdir? Büyükten küçüğe herkesin severek tükettiği domates aslında çok yararlı bir meyvedir. Bir çok sağlık sorununa ve cilt problemine iyi gelmektedir. Patlıcangiller ailesinin en faydalı üyesi olan domates içerisinde demir, potasyum, kalsiyum, fosfor mineralleri ve A,B,C vitaminlerini bulunduran oldukça faydalı bir besindir.

DOMATESİN FAYDALARI NELERDİR?

- Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyan domates aynı zamanda felç riskini de en az indirger.
- C vitamini yönünden zengin olan domates bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve grip benzeri virütik hastalıklara karşı korur.
- Safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine destek olur.
- Domatesin % 85’inde bulunan likopen kolesterolü düşürür, akciğer, rahim, prostat, serviks, göğüs kanserlerine karşı koruyucu özelliği vardır.
- Damar sertliğine iyi gelir.
- Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı giderir.
- Kalorisi oldukça düşük olduğundan diyet yapanların vazgeçilmezidir. Kalori kontrolü yaparken vücudunuzun mineral ve vitamin eksikliğini giderir.
- Kolesterolü düşürür, yağ asitlerini dengeler.
- Cilde tazelik kazandırır.
- Domates, yağ yakımını % 30 arttıran aminoasitlerin salgılanmasını tetikler

DOMATESİN BESİN DEĞERİ VE KALORİSİ NEDİR?

İşte küçük bir (ortalama 100 gram) çiğ domatesdeki besin maddeleri:

- Kalorisi: 18
- Su: %95
- Protein: 0.9 gram
- Karbonhidrat: 3.9 gram
- Şeker: 2.6 gram
- Lif: 1.2 gram
- Yağ: 0.2 gram

Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber