Doların Düşmesi Araba Fiyatlarını Etkiler mi? Araba Fiyatları Düşecek mi?

Doların Düşmesi Araba Fiyatlarını etkiler mi merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası 14 TL'ye kadar düşen dolar kuru gündüz saatlerinde 18 TL'te kadar çıkmıştı. Peki dolardaki düşüş araba fiyatlarını etkiler mi? Araba fiyatları düşecek mi?

 Araba Fiyatları Düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin açıklamaları sonrası yaşanan Dolar/TL düşüşü araba almak isteyenlerin de merak konusu oldu. Gündüz saatlerinde 18 TL'ye kadar çıkan dolar kuru açıklama sonrası 14 TL'ye kadar geriledi. Peki doların düşüşü araba fiyatlarını etkiler mi?

ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Araba fiyatları yükseldikçe yükseliyor. Hem dünya fiyatlarının yükselmesi hem de ülkemizde yaşanan kur artışı ile birlikte otomobil fiyatlarındaki inanılmaz yükseliş devam ediyor.

Türkiye'de montajı yapılan arabalar dolar üzerinden hesaplanıp ülkemize giriş yapıyor. Bu da doğal olarak dolardaki yükselişin direkt olarak araba fiyatlarına yansıması demek.

Devlet otomotiv sektörünün dolar kurundaki artıştan etkilenmemsi için bazı önlemler alıyor. Ancak döviz kurlarında yaşanan ani dalgalanmalar araba fiyatlarında değişim yaratmıyor. Çeşitli vergi indirimlerinin yapıldığı otomotiv sektöründe dolarda yaşanan küçük dalgalanmalar araba fiyatlarının etkilenmemesi için devreye giriyor.

Özetle araba fiyatları düşecek mi sorusuna yanıt arayanlar için söyleyelim: Araç fiyatlarının artmasındaki en önemli sebep devletin araba fiyatlarında uyguladığı vergi oranlarıdır.

Yerli elektrikli araçta yeni yatırım hamlesi ''Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz o iş bitti'' Avrupa Birliği, Türk dönerini tescile hazırlanıyor
Sonraki Haber