'Doktorlardan daha çok iletişimbilimcilere ihtiyaç var'

Nuran Yıldız, koronavirüsle mücadele döneminde medyada sık sık yer alan doktorları gündeme getirerek eleştirilerde bulundu. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu da yazısında bu eleştirilere yer vererek Nuran Yıldız'a cevap verdi.

SuperHaber yazarı Nuran Yıldız koronavirüs salgınında Türkiye'de medyada sık sık karşımıza çıkan doktorları gündeme taşıdı.

"KORONAYI SALDIM ÇAYIRA, MEVLAM KAYIRA"

'Korona mücadelesinde tıkandık' başlığıyla yazdığı yazısına "Korona ile mücadele eden pek kimse kalmadı" diye başlayan Yıldızın sözleri şu şekilde;

"Sağlık Bakanı kendisini virüsün Twitter sözcüsü ilan etti. En güvenilir kaynak Mehmet Ceyhan, hızla magazin figürü olma yolunda. Sağlık bilim kurulunun bir kısım üyesi kendilerini gündemde tutmaya çalışıyor. Toplum bilim kurulu zaten ölü doğmuştu. Ülkece yeni stratejimiz, 'Koronayı saldım çayıra, Mevlam kayıra' Osman Müftüoğlu hocam siz de son verin, “ne yapsak da vaka sayısını azaltsak” diye kendinizi paralamaya."

Nuran Yıldız'ın eleştirisine Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan cevap geldi.

"Doktorlardan daha çok iletişimbilimcilere ihtiyaç var" diyen Müftüoğlu'nun cevabı ise şu şekilde oldu;

"Doğrusunu söylemek gerekirse üzüldüm. Üzülmekle de kalmayıp cesaretimi topladım ve Nuran Hoca’yı aradım. Sağlık Bakanımızın da Bilim Kurulumuzun da Mehmet Ceyhan ve diğer ilgili hocalarımızın da ellerinden geleni yaptıkları düşüncemi paylaştım. Nuran Hoca’ya anlattıklarımı alttaki kutu da sizinle de paylaşıyorum"

BİZ DOKTORLARDAN ÇOK İLETİŞİMBİLİMCİLERE İHTİYAÇ VAR

Prof. Dr. Nuran Yıldız’la paylaştığım cümleleri gelin size de aktarayım:
“Sevgili hocam, bu virüsü başımızdan defedene kadar ne hekimlerin ne siyasilerin ne de çalışkan Sağlık Bakanımızın sahadan çekilmeye niyeti de hakkı da yok. Mesele şudur: Devlet de (Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız) bilim insanları da (Bilim Kurulumuz, ilgili uzmanlar) bugüne kadar ellerinden geleni yaptılar. Bundan sonra da yapmaya devam edecekler. Sizin net ve açık bir şekilde ifade ettiğiniz ‘iletişim kuraklığı’ meselesinin acilen çözülmesi gereken yeni bir dönemdeyiz. Bu aşamada biz doktorlardan daha çok siz iletişimbilimcilere ihtiyaç var. Aynı vaka sayılarının tekrarlanıp durduğu bu kısır dönemde, ne biz doktorların ne de siyasi karar mercilerinin yapabilecekleri pek fazla bir şeyin kalmadığı düşüncesindeyim. Halka ‘yeni bir şeyler söylemenin’ zamanı gelmiştir. O yeni ve farklı şeyler de siz iletişimbilimcilerin seçimleri, düşünceleri ile şekillenecektir. Kısacası, ‘Buyurun, saha sizin!’ Lütfen topa girin ve bize, daha doğrusu topluma ‘yön ve akıl’ verin. Yeni bir toplumsal mutabakatın, yeni bir iletişim yol haritasının, yeni bir motivasyonun işaret fişekleri olarak çözüme katkı sunun"

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Korkma Ben Yanındayım için flaş karar! 7. bölümü ile final yapacak... Küçükçekmece’de silahlı saldırı: Yaralılar var Trabzonspor avantajı kaptı, final kapısını araladı!
Sonraki Haber