Doğum yapanlara 600 TL sosyal yardım parası veriliyor! Mardinliler dikkat! İşte Mardin doğum yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Mardin'de ikamet eden vatandaşlara "sosyal yardım programları" kapsamında yardım parası veriliyor. Bu çerçevede, doğum yapan annelere 600 TL'ye kadar sosyal yardım parası veriliyor. İşte Mardin doğum yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  "Sosyal Yardım Programları" kapsamında çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ve maddi desteğe ihtiyacı olan Türk vatandaşlarına maddi yardım sağlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara sosyal yardım desteği verilen illerden biri de Mardin. Mardin'de yaşayan, tekli veya çoklu doğum yapan kadınlara sosyal yardım para yardımı veriliyor. 

NOT: Sosyal yardımlarla ilgili haberimizde yer alan bilgiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından güncellenebilir. Sosyal yardımlar ile ilgili güncel bilgilere "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

AİLE BAKANLIĞI MARDİN DOĞUM YARDIMI KAPSAMI

5.05.2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılmaktadır. Buna ek olarak, başvuru önceliği annenindir. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı ya da sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılır.

E-DEVLET DOĞUM VE ÇOKLU DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

- e-Devlet sistemine giriş yapınız.

-Sağ üstte bulunan arama bölümüne "sosyal yardım" yazınız

-Açılan sayfada doğum yardımı sekmesine giderek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Verilen doğum yardımları ailedeki çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir: 

-Birinci çocuk için: 300 TL 

-İkinci çocuk için: 400 TL

-Üçüncü ve sonraki çocuklar için: 600 TL 

Sarıyer ‘de okul koridorunda kadın öğretmene yumruklu saldırı Gazze’de BM ekibinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı İnci Taneleri dizisinde Azem ve Dilber ayrıldı! İşte Dilber'in gözyaşı
Sonraki Haber