Doğu Akdeniz’de Türkiye adım adım etkisini artırıyor!

KKTC’de İHA-SİHA Üssü kurulması Türkiye’nin Libya ile deniz sınırı belirlemesinin ardından ikinci kritik hamlesi oldu. Akdeniz Kalkanı Harekatı’nı sürdüren Türkiye, Doğu Akdeniz’de adım adım kuvvetini de artırıyor. SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, KKTC’ye İHA-SİHA Üssü kurulmasını “Harekat etkinliğimiz artacak” sözleriyle yorumladı.

 Türkiye, Doğu Akdeniz’de adım adım etkinliğini artırıyor. Kardeş Pakistan’ın da desteklediği Akdeniz Kalkanı Harekatı sürerken arkasından, KKTC’nin Geçitkale Hava Meydanı’na İHA-SİHA üssü kurulması kararı geldi.

Bu hamle Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirecek bir hamle olarak değerlendiriliyor. 

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Doğu Akdeniz’de emperyalist saldırıyı, “Bu sayede Doğu Akdeniz’de harekat etkinliğimiz artacak” sözleriyle değerlendirdi.

Bozkurt, SuperHaber’e şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’nin hamleleri, küresel çapta kartların yeniden karılmasına neden oldu. Türkiye Cumhuriyeti, bir devlet kararı ile emperyalist politikayı yerle bir edecek adımları arka arkaya atıyor. Deniz Kuvvetlerimizin gücüyle yaptığımız hamleler, Libya ile deniz sınırımızın belirlenmesi, adım adım bölgede Münhasır Ekonomi Bölgemizin belirlenmesinin etkileri küresel boyutta olacaktır. İsrail bile ‘neler oluyor’ sorusunu sormaya başladı.” 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından Mavi Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunması maksadıyla; Doğu Akdeniz’de Akdeniz Kalkanı Harekâtının devam ettiğini hatırlatan Bozkurt, şu bilgileri aktardı: 

“Akdeniz Kalkanı Harekâtına su üstü gemileri, denizaltı gemileri, deniz karakol uçakları ve helikopterlerin yanı sıra insansız hava araçlarımız da iştirak etmekte. Çanakkale ve Dalaman Deniz Hava Üslerini kullanan insansız hava araçlarımızın Doğu Akdeniz’deki görev süresinin artırılması ve kapsama alanlarının genişletilmesi, bu bölgedeki etkinliğimizin artırılması açısından çok önemli.”

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin adada statükoyu bozma gayretleri, kendi silahlı kuvvetlerini geliştirmesi, aşırı silahlanma gayretlerinin yanı sıra üçüncü ülkelerinin kullanımına deniz ve hava üsleri tahsisi etmesi konusunda batılı müttefiklerimizce masumane görüldüğünü hatırlatan Ceyhun Bozkurt, “Buna mukabil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Türkiye’nin attığı her adım tepki toplamaktadır. Bu durum, sözde müttefiklerimizinh çifte standartını açık açık göstermektedir” değerlendirmesinde bulundu. Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak artık bölgede Türkiye olmadan çözüm olmayacağı, yapılan her türlü düzenin ve oyunun Türkiye tarafından bozulacağı ve oldubittiye müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Yapılan bir seri inceleme ve araştırma neticesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan Geçitkale hava meydanının mevki ve altyapı itibarıyla derhal kullanıma hazır olduğu tespit edilmiş ve Milli Savunma Bakanlığının oluru, Cumhurbaşkanlığının tasvibi sonrasında, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanlığı aracılığıyla KKTC hükümeti ile gerekli koordineler yapılmış. TSK’nın kullanımına tahsisi edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Geçitkale Hava Meydanına 16 Aralık 2019 tarihi itibarıyla ilk defa Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait BAYRAKTAR sınıfı bir insansız hava aracı gönderildi. Önümüzdeki günlerde Geçitkale’de konuşlu insansız hava araçlarımızın sayısı ve özellikleri artırılacak, silahlı İHA’ların kullanılması ile birlikte Türkiye’nin, Türk Milleti’nin, Kıbrıs Türk’ünün hak ve menfaatleri korunmaya devam edecek.”

Geçitkale’de bu üssün hayata geçirilmesinin ve Akdeniz’de insansız hava araçlarımızın kapsadığı bölgeler genişlemesinin olumlu etkilerine dikkat çeken Bozkurt “Bu sayede havada kalış sürelerimiz ile harekât etkinliğimiz oldukça artacak, tanımlanmış deniz resminin tesisi ve idamesi sağlanarak, bölgedeki hak ve menfaatlerimizin korunmasına yönelik faaliyetlerimiz yoğunluk kazanacaktır” diye konuştu. 

Bozkurt, İHA ve SİHA’larımızın,  Mavi Vatanımızda donanmamızın keskin gözü ve çelik pençesi olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Tarih 'Şampiyon Galatasaray' diyor! İşte iki takımın geçmiş yarışları Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrası skandal hakarete soruşturma! Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye yeni kredi! İmzalar atıldı
Sonraki Haber