Doğalgaza İndirim Gelecek mi? 58 Milyar Metreküp Bulundu, Doğal Gaz Ucuzlayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çaycuma 1 kuyusunda keşfedilen 58 milyar metreküplük doğalgaz keşfini duyurmasının ardından vatandaşın gündeminde indirim vardı. Peki doğalgaza indirim gelecek mi?

Karadeniz'de keşfedilen doğalgazsın bugünkü piyasa değerinin 1 trilyon dolara eşdeğer olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çaycuma 1 kuyusundaki 58 milyar metreküplük doğalgaz keşfini de vatandaşa müjdeledi.

DOĞALGAZA İNDİRİM GELECEK Mİ?

2023'ün ilk aylarında vatandaşın evine gelmesi beklenen Karadeniz gazının doğalgazda indirime yol açmasını bekleyen vatandaş yeni keşiflerle sevindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası müjdeleri açıklandı: ''Karadeniz'deki 320 metreküplük ilk keşfimizle aldık. Bu sahadaki rezervimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Denizaltı ve kara tesislerinin inşasına başladık. Bir kısmını da tamamladık. Sadece deniz yetmez dedik. Bir zmanalar karada buluyorlardı bir şey yok deyip betonu atıyorlardı. Onların hepsini hayata geçirdik. Sakarya gaz sahasında yeni sondajlar yaptık. Fatih Sondaj gemimiz 29 Ekim'de yeni sondajına başladı. Fatih sondaj gemimiz Çaycuma 1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metrelüplük doğal gaz rezervini keşfetti." açıklamasında bulundu.

Doğalgaz'da yaşanacak indirimlerin gelecek aylarda açıklanması bekleniyor.

26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı! İşte Candaş Tolga Işık'ın çok konuşulan Kılıçdaroğlu esprisi
Sonraki Haber