Doğalgaz faturasına 1300 lira destek yardımı! İşte doğalgaz faturası yardımı için başvurular

Kış aylarının başlamasına az bir zaman kala dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz yardımı yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde devam eden doğalgaz yardımlarında tek sefer olmak üzere yılda bir kez 1300 liraya kadar karşılanıyor. İşte, e-Devlet doğalgaz yardımı için başvuru formu…

Dar gelirli ailelere doğalgaz yardımları kış aylarının başlamasına az bir zaman kala sürüyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde de doğalgaz fatura yardımı birçok ailenin bütçesine katkıda bulunmuştu. Havaların soğumaya başlamasıyla beraber Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamada yeni dönem ödemelerinin e-Devlet üzerinden alınmaya başladığını hatırlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da doğalgaz yardımlarının 2022 yılında devam edeceğini ev sahibi ya da kiracıların e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceğine değinmişti. Kronik hastaların yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteğinin diğerlerine göre yüzde 5 fazlasıyla yapılacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde devam eden doğalgaz fatura yardımları 647 ilçe ve beldede ikamet etmekte olan doğalgaz aboneleri için destekler 450 liradan 1300 liraya kadar olacak.

Doğalgaz Fatura Yardımları İçin Başvuru Şartları

Dar gelirli ailelere doğalgaz fatura yardımları için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Doğalgaz fatura desteğinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilcekler.

Doğalgaz Fatura Desteği Kimlere Verilecek?

Doğalgaz altyapısı olan 647 ilçe/beldede ikamet eden doğalgaz aboneleri bu destekten yararlanabilecek. E-Devlet sistemi üzerinden başvuranlar PTT’ye giderek faturalarını ibraz ederek doğalgaz yardımı desteğinden yararlanabilecek.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül tarihinde resmen başladı. Doğalgaz fatura yardımları için başvurular https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'deki 23 Nisan Resepsiyonuna katıldı Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Tedbirinizi alın... Korhan Berzeg'in yaşadığı köyde flaş gelişme: Kemikler bulundu
Sonraki Haber