Doğal gaz faturasını yüzde 20 düşürmek mümkün!

Kış soğukları haliyle doğal gaz faturalarına yansıdı. Ancak küçük ama etkili bazı önlemlerle ısıyı daha verimli kullanmak bu yolla da doğal gaz faturasını yüzde 20 düşürmek mümkün. Kombiyi tam kapatmak yerine kısmak, bina mantolaması ile ısıyı dış etkenden korumak, radyatörlerin üzerini örtmemek gaz tüketimini ve faturayı düşürüyor. Isıtıcının termostatını 1 derece azaltmak bile yüzde 5 tasarruf anlamına geliyor.

Başkentgaz Makine Mühendisi Taha Kayapınar, konutlarda doğal gaz kullanımında basit yöntemlerin uygulanması yoluyla enerji tasarrufu sağlanabileceğini söyledi.. Bu kapsamda, öncelikle doğal gaz tesisatının sertifikalı bir firma tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Kayapınar, “Tesisatı uygun şekilde yapılan ortam, kombi çalıştırıldıktan sonra 15-20 dakikada ısınır. Uzun süre ısınmıyorsa kombi ve petek bağlantılarında sorun olduğu düşünülmeli ve yetkili firmaya kontrol ettirilmelidir” dedi. Kayapınar, kombi filtrelerinin zamanla tıkanabildiği, baca veya filtrelerde oluşan tıkanıklığın daha fazla doğal gaz tüketimine neden olduğu uyarısı yaptı.

Özdilek'lere boy boy tencere ve tava setleri geliyor! Estetisyen sevgilisi Selin'i öldürdü! İntihar süsü verdi Canlı yayında Galatasaraylıları isyan ettiren ilginç açıklama! Öğretmenden öğrencisine cinsel istismar skandalı! Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Bu kişilerin ehliyet alamayacağı iddia edildi