Diyet yetmez! 3 ayda 15 kilo vermenin kolay yolu

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, sağlıklı kilo vermek için kahvaltısı eksik olmayan, bir öğün protein veya bakliyat, bir öğün sebze yemeği veya bakliyat olan, sütü, yoğurdu, meyvesi unutulmayan beslenme programına ihtiyacımız var.

Diyete başladım, ekmek yemiyorum yaklaşımı yerine, beyaz ekmekten vazgeçtim, kan şekerimi daha yavaş yükseltecek, tokluk süremi uzatacak ekmekler tercih etmeye başladım demeyi öğrenmemiz gerekiyor.

 Dengeli bir beslenme programının en büyük yardımcısı spor olacağı için bulunduğumuz her ortamı spor salonu, bulduğumuz her boş anı spor zamanı olarak değerlendirebiliriz. Çamaşır makinemizden yürüyüş yapmamıza yardımcı olmasını istersek, yıkanan çamaşırlarımızı tek tek makineden alıp asmayı denemeliyiz.

 Sabah kalkıp çay koyduğumuzda, suyumuz kaynayana kadar 10 dakika koltukta yayılmak yerine ip atlamayı seçebiliriz. Akşam olunca günün yorgunluğunu atmak için en sevdiğimiz koltuğumuza kurulup, en sevdiğimiz diziyi izlerken, elimize çekirdek yerine iki su şişesi alıp, oturduğunuz yerde kollarımızı çalıştırabiliriz.

 Bazen kendimizi kalorili yiyecekleri yerken bulabiliriz. Yolumuzu şaşırdığımız o anlarda, kendi elimizden tutmalıyız. Doğru yolu bulmak için tek ihtiyacımız olan şey kendimiziz. Hemen oracıkta, her şeye sıfırdan başlamalıyız. Kaçamaklarımıza üzülmek, sıkılmak bize bir şey kazandırmaz ama  günlük sporumuza, yanlış beslenmemizi telafi etmek için spor eklemek bizi kazançlı duruma getirecektir.

 Kilo verirken sık sık tartılmak yerine kendimize  bir beden küçük giysiler almak güzel bir motivasyon kaynağı olabilir. her hafta deneyerek aradaki farkla mutlu olmanın tadına varabiliriz. Bu durumun bağımlısı olmak çok kolaydır.  Sonraki hafta kendimizi daha sağlıklı bir beslenme programı ile daha etkili bir spor programının içinde bulacağımızı garanti edebilirim.

Yazan: Deniz Gündoğdu

İsfahan'ı hedef alan 3 drone imha edildi Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı!
Sonraki Haber