Dışişleri'nden Yunanistan'a sınır tepkisi: Bunlar boş bir hayal, beyhude çabalardır

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan Savunma Bakanı’nın Fransa ile yaptıkları Savunma Anlaşması’nın deniz yetki alanı ve hava sahasını da kapsadığına ilişkin sözlerine sert yanıt geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada; 'Yunanistan’ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır.' ifadeleri kullanıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı'nda görüşen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis iki ülke arasında savunma alanındaki iş birliğini güçlendirmeye karar verdiklerini kaydetmişti. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ise yapılan anlaşmanın deniz yetki alanlarını kapsadığını belirtmişti. Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunan bakanın skandal açıklamalarına çok sert tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada; 'Yunanistan'ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır.' denilirken 'NATO İttifakına zarar verecek şekilde, Türkiye karşıtı ikili askeri ittifaklar kurmak suretiyle bize kabul ettirebileceğini düşünmesi boş bir hayaldir.' ifadeleri kullanıldı.

HUKUKA AYKIRI, BOŞ BİR HAYAL!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

Yunanistan'ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır. Yunanistan'ın uluslararası toplum tarafından da sorgulanan bu iddialarını, NATO İttifakına zarar verecek şekilde, Türkiye karşıtı ikili askeri ittifaklar kurmak suretiyle bize kabul ettirebileceğini düşünmesi boş bir hayaldir.

KARARLILIĞIMIZI DAHA DA ARTTIRACAKTIR

Bu tür beyhude çabalar, Ege ve Akdeniz'de hem kendi haklarımızı hem de KKTC'nin haklarını korumak konusundaki kararlılığımızı daha da arttıracaktır.

Meteorolojiden İzmir için sağanak yağış uyarısı Ankara'da bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!
Sonraki Haber