Erkeklere diş fırçalama uyarısı! İktidarsız kalabilirsiniz...

Diş fırçalamak ya da fırçalamamanın erkeklerin cinsel geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu biliyor muydunuz? Birçok kişi için bir angarya olarak görülen diş fırçalama konusunda bilim insanları çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Bu araştırmaya göre eğer erkekseniz ve dişlerinizi günde iki kez yıkamıyorsanız ciddi ciddi iktidarsızlık riski ile karşı karşıya olabilirsiniz.

Uzmanlar, dişlerini günde iki kez fırçalamayan erkeklerde erektil disfonksiyon (sertleşme bozukluğu) riskinin arttığını ileri sürdü.

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre; araştırmalar, ağız hijyeni kötü olan kişilerde diş eti hastalığının yanı sıra erektil disfonsiyon riskinin de üç kat daha fazla göründüğünü ortaya koydu.

Ağız hijyeni konusunda yapılan araştırmalara göre 5 erkekten biri, ağız hijyeni eksikliği nedeniyle diş etlerinde kanama ve kötü ağız kokusu sorunuyla karşı karşıya. Bu ise özellikle diş kaybının en önemli nedenleri arasında.

Diş fırçalamanın erkeklerin cinsel hayatına etkisinin araştırıldığı çalışma ise Çin’deki Jinan Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Araştırmacılar, 213 bin 76 erkeğin diş sağlığını ve cinsel performansını analiz etti.

Yapılan çalışmada diş eti hastalığının testosteron düzeylerini düşürdüğü ve inflamasyonu (iltihap) arttırdığı sonucuna ulaşıldı.

Çinli uzmanlar, “Hafif diş eti rahatsızlığı vakaları genellikle ağız hijyeni iyi seviyede tutularak tedavi edilebilir. Bu, kişinin günde en az iki kez dişlerini fırçalamasını ve düzenli diş ipi kullanmasını gerektirir. Ayrıca düzenli diş muayenesi yaptırmalı” açıklamasında bulundu.

Cinsel Tıp Dergisi’nde yayınlanan çalışmaya göre; sigara içenler, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olan kişiler de diş eti hastalığı ve iktidarsızlık riski altında yaşıyorlar...

Survivor'da Anlat Bakalım ve Bil Bakalım gecesi heyacanı yaşanıyor! A. Demirspor - Galatasaray | İlk yarı oynanıyor Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat!
Sonraki Haber