Dini değerlere saldırıya göz yumuyorlar

Müzik platformu Spotify'de alenen dini değerler aşağılanıyor. Uygulamada Allah'a, Hz. Adem'e, Hz. Ali'ye dil uzatılan içerik başlıkları ile dini değerler alenen tahkir ediliyor. Uygulamayı kullananlarca üretilen bu içerik başlıklarına Spotify'nin göz yumması tepki çekiyor. İşte o rezaletin detayları...

Dijital müzik platformları içerisinde bir numara konumunda bulunan Spotify'de skandal bir durum yaşanıyor.

Her türlü müzik içeriğine ulaşılabilen ve abonelerine dijital müzik, podcast ve video aktarma imkanı tanıyan Spotify'a bugünlerde girenler, tam anlamıyla şoke oluyor.

Platformda paylaşılan bazı içeriklerde Müslümanların değerlerine, inanç ve iman ettikleriyle alenen alay ediliyor. 

İslam'a saldırının adeta sistematik hale getirildiği uygulamanın bu alçakça başlıklarla hazırlanan içeriklere sessiz kalması ise tepki çekiyor.

DİNİ DEĞERLER ALAYA ALINIYOR

Günaydın'dan Hakan Uç haberinde Spotify'nin Türkiye'deki yetkili editörü Nazlı Yırtar'a bu içeriklerle ilgili görüşmek istediğini ancak bunda başarılı olamadığını belirtiyor. 

Allah'a peygamberlerine, din büyüklerine ve İslam'ın sembollerine yönelik alaycı ve saldırgan üsluba tepki gösteren Uç şunları ifade ediyor:

"Peygamber ve dini sembollerin aşağılık ve ahlaksız bir dille dalga konusu yapılması, buna da platformun ses çıkarmaması tam bir rezillik!

Kutsal değerleri hiçe sayarak atılan başlıklarla gençlerin beyninin yıkanmasına göz yummak, İslamofobi'nin bu tarz platformlarda hortlatılmasına müsaade etmek tam bir sorumsuzluk örneği!

HZ. ALİ'YE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Spotify üzerindeki müzik, görsel ve başlıklar üzerinden Allah'a İslam'a, peygamberlere saldırılar söz konusu. Hz. Ali'ye de saygısızca bir dille yapılan görsel ve saldırılar var.

"YETKİLİLERİ UYUYOR MU?"

Spotify'ın her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de bir yetkili editörü var. Bu işten sorumlu kişi olan Nazlı Yırtar'a ulaşmaya çalıştım ama başaramadım.

Sanırım kendisi bir editör olarak bu yayın başlıklarından habersiz. Ancak görevi bu konuları takip etmek olduğundan, Yırtar'ın bir bahane uydurarak bu sorumluluktan yırtma şansı yok!"

RTÜK'E ÇAĞRI YAPTI

Uç yazısının son bölümünde ise RTÜK'e şu sözlerle çağrı yapıyor:

"Buradan, Spotfy'daki bu rezillik için RTÜK'e de sesleniyorum. 'Hz. Ali'nin makas atarken dinlediği şarkılar', 'Allah'ın Hz. Adem'i cennetten kovarken dinlediği şarkılar' tarzı atılan bu pespaye başlıklara dur denilmesi için herkesi göreve davet ediyorum."

Deprem uzmanlarından açıklama: Kalitesiz yapılarda yıkıcı olabilir İnci Taneleri pavyon dansı ile Dilber rüzgarı esti! Olympiakoslu oyuncudan Ferdi Kadıoğlu'na skandal hareket!
Sonraki Haber