Dikkat her an patlayabilir! Dünyanın en tehlikeli otomobili

Otomobil sektöründe pek çok model piyasaya sürüldü. Bazı modeller sağlamlığı ve dayanıklılığıyla markasına prestij sağlarken bazı modeller ise markalarının başına adeta bela oldu. ABD’li otomobil üreticisi Ford’un zamanında uygun fiyatlı olarak ürettiği Ford Pinto, üretildiği dönemde adı pek çok skandala karıştı ve birçok kişinin ölümüne neden oldu. İşte detaylar…

Otomobil sektöründe üretilen bazı modeller sağlamlığı ve dayanıklılığıyla markasına prestij sağlarken, bazı modeller modeller ise markalarının başına bela oldu. 

ABD’li dev otomobil üreticisinin Ford, 1960’ların sonuna doğru şirkette yönetici olarak çalışan Lacocca’nın isteğiyle düşük maliyetli bir otomobil üretmeye başladı.  Satış fiyatının ikibin doların altında olacağını söyleyen yönetim aynı zamanda üretilen aracın çevik ve hafif olması gerektiğini üretime söyledi.

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! File'den gıda ve temizlik ürünlerinde kaçırılmayacak indirim! Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat!