Devlet hastanelerinden randevu nasıl alınır?

Özellikle şu zor günlerde hastaneye gitmek insanlar için çok zor ve şüpheci bir durum olmuştur. Salgın döneminde olduğumuz şu dönemde hastaneleri acil bir durum dışında kullanmak çok ta yararınıza olacak bir durum değildir. Çünkü şuan ülkemizde ve dünyamızda özel olsun devlet olsun zor bir süreç geçiriyor. Eğer sıkıntılı bir durumuz varsa ve hastaneye gitmek durumundaysanız özellikle devlet hastanelerinden randevu nasıl alınır? Sorusunun cevabının yanıtları yazımızda.

İnsanlar hastaneye hasta olduklarında başvururlar. Ama sıra beklemek istemezler. Çoğu insan ise sıra beklememek için özel hastaneleri tercih eder ama devlet hastanelerinden de randevu alabilirsiniz. Hiç sıra beklemeden randevu saatiniz geldiğinizde doktor sizi çağırır. Siz de hiç sıra beklemeden devlet hastanesinde istediğiniz bölümde muayene olabilirsiniz. Şimdi size bu randevunun aşamalarını anlatacağız. 

Devlet hastanelerinden randevu 

Yazımızda da belirttiğimiz gibi devlet hastaneleri de randevu sistemiyle çalışmaktadır. Eğer sıra beklemek istemiyorsanız MHRS sisteminden randevu alabilir ve sıra beklemeden istediğiniz bölüme muayene olabilirsiniz. Bunun için öncelikle yapmanız gereken MHRS sistemine kaydolmaktır. Şimdi size bu sistemin aşamalarını anlatacağız. 

Öncelikle MHRS sistemi için birçok randevu alma yöntemi var. İlk olarak online olarak internet sitesinden nasıl randevu nasıl alınır onu anlatalım. 

  1. İlk olarak https://www.mhrs.gov.tr uzantılı adrese giriyoruz.
  2. MHRS sisteminin randevu al üye ol kısmından üye ol kısmına tıklıyorsunuz.
  3. Üye ol kısmına geçtiğiniz de üyelik bilgilerini doldurup kendi şifrenizi oluşturuyorsunuz.
  4. Ve MHRS randevu ol kısmına üyelik bilgisi ve şifrenizle girip tarih/il/ilçe/klinik/hastane/semt polikliniği/hekim seçerek ara butonuna basarak kendinize uygun tarih ve randevuyu seçip randevunuzu alabilirsiniz.
  5. Son olarak randevu saatinizden 30 dakika önce hastaneye gidip girişinizi yaptırıp randevu saatiniz muayene olabilirsiniz.

Peki online ortamda aktif olmayan internet bilgisi olmayan hastalar ne yapacak? İşte o zaman da devreye telefonla randevu sistemi devreye giriyor. Bu yöntemle randevu almakta çok basit. Randevu almak için hastane randevu numarası

 ALO182 hattını cep veya ev telefonuyla 182 tuşlarını çevirip arıyorsunuz. Operatördeki kişi size randevu için gereken tüm yardımı sağlayıp kolay bir şekilde randevunuzu alabilirsiniz. 

Hastaneden randevu e-devlet sistemiyle de alabiliyorsunuz. Bu da sizin için bir diğer yöntem olarak karşınıza çıkıyor. E-devlet sisteminize giriş yapıyorsunuz. Daha sonra MHRS bölümünden randevunuzu kolaylıkla alabilirsiniz. 

MHRS randevu sorgulama

MHRS randevunuzu aldınız ve hangi tarihe aldığınızı unuttunuz. İşte o zaman yapacağınız aşamalar şunlar: 

  1. MHRS sistemine girip üye girişi yaparak randevu geçmişinizden görüntüleyebilirsiniz.
  2. ALO182’yi arayarak randevu saatini ve tarihini hangi doktordan aldığınızı sorgulayabilirsiniz.

 

MHRS erken randevu 

MHRS sisteminde randevu almak istiyorsanız aşamaları öğrendik peki erken randevu almak istiyorsanız ne yapmalısınız? İşte cevabı: 

Öncelikle MHRS sistemine giriyorsunuz. Ve erken randevu sistemine girip üye girişinizi yapıp erken randevu alabilirsiniz.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber