'Ofiste mesai sistemine asla dönülmeyecek'

Birleşik Krallık'ın en büyük şirketlerinden Unilever, koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte faaliyete geçirdiği 'evde mesai' uygulumasını sürdüreceğini duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan şirket CEO'su Alan Jope, ''Haftada beş gün ofis hayatına asla dönmeyeceğiz'' dedi.

Tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgını, iş yaşantısını da oldukça etkiledi. Bu dönemde sosyal mesafeyi sıfıra indirmek maksadıyla birçok şirket, ofislerini eve taşıdı. Personellerine evlerinden çalışma imkanı sunan dev firmalar, salgının sona ermesinin ardından da bu uygulamayı sürdürmeyi düşünüyor.

Buna en önemli örneklerden biri dünyanın en büyük yiyecek ve hızlı tüketim ürünleri üreten şirketlerinden Unilever oldu. 

The Guardian'ın aktardığı habere göre; Dev şirketin CEO'su Alan Jope, koronavirüs salgınının şirketin çalışma düzenine bakışını tamamen değiştirdiğini ifade etti.

'BİR DAHA ASLA OFİSE DÖNMEYECEĞİZ''

Fabrika çalışanlarının mecburi olarak bu uygulama dışında kaldığını fakat ofis çalışanlarının evden çalışmaya başlamasına vurgu yapan Jope, ''Haftanın beş günü ofise gitmeyi bir daha düşünmüyoruz. Düşününce çok eski bir modaymış gibi geliyor'' dedi.

Salgının ardından ofise gidilmesi gerektiğinde değişimli sistem uygulayacaklarını belirten CEO, ''Çalışanlarımız belki belirli günlerde birbirlerini görebilir'' ifadelerini kullandı.

TWITTER DA BENZER BİR KARAR ALMIŞTI

Pandemi dünya genelinde pek çok şirketin çalışma usülünü değiştirirken Twitter da geçen yıl çalışanlarının 'tamamen evden çalışma sistemine geçebileceğini' söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum! Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var
Sonraki Haber