'Annemin yaşaması için, babam tutuklansın'

İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşamını sürdüren Derya Elbasan isimli kadın, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanmak istediği eşi Erol Elbasan tarafından silahla vurulmak istendi. Silah tutukluluk yapınca silahın kabzesiyle ölümüne dövülen talihsiz kadının kızı, sosyal medya üzerinden babasının tutuklanması için çağrıda bulundu. Çağrının ardından harekete geçen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı zanlının tutuklanarak cezaevine gönderildiğini duyurdu.

Kadına şiddet tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle boşanmak istedikleri kocaları tarafından öldürülmek istenen ya da şiddet gören kadınlara bir yenisi daha eklendi.

Kartal’da Derya Elbasan adlı kadın, şiddet gördüğü ve boşanmak istediği kocası Erol Elbasan tarafından silahla vurulmak istendi. Silah tutukluluk yapınca da, kabze ile feci şekilde yaralandı. Yakalanan ve serbest bırakılan Erol Elbasan’ın ardından çiftin kızları Hira, sosyal medyadan yardım isteyerek, annesinin öldürülmemesi için babasının tutuklanmasını istedi. Bu mesaj kısa sürede yankı buldu ve #erolelbasantutuklansın hashtagi gündeme oturdu.

BOŞANMAK İSTİYORDU ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİ

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Derya Elbasan adlı kadın, eşi Erol Elbasan tarafından aşırı kıskançlık nedeni ile sürekli şiddet görüyordu. Gördüğü şiddet nedeniyle dışarıya çıkamaz hale geldiği öğrenilen Derya Elbasan, Erol Elbasan’dan ayrılmak istiyordu. Ancak Erol Elbasan Derya Elbasan’dan ayrılmak istemiyordu. Bu nedenle dün akşam karı koca arasında yine tartışma çıktı.

SİLAH TUTUKLUK YAPINCA TESADÜFEN KURTULDU!

İddialara göre, tartışma sırasında silahını çeken Erol Elbasan, Derya Elbasan’ı vurmak istedi ancak silahı tutukluk yaptı. Bunun üzerine zanlı, silahın kabzası ile talihsiz kadının başına ve sonra da yüzüne vurarak kaçtı.

Aldığı darbeler ile yüzü tanınmaz hale gelen kadın, hastanede tedavi altına alınırken, Hira Elbasan, annesinin halini sosyal medyadan paylaşarak, sesini yetkililere duyurmaya çalıştı. Hira ayrıca babasını annesine çektiğini belirterek 'tutukluk yapmasa belki de annem ölecekti' dedi.



SOSYAL MEDYADAN SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Hira, yardım talebini sosyal medyadan, ” Sırf annem boşanmak istediği için bugün ölümden döndü lütfen gerekli yerlere ulaşsın artık bu korkuyla yaşamaktan yoruldum. #erolelbasantutuklansın” ifadeleriyle dile getirdi.

Hira, sosyal medya kanallarındaki kadın platformlarına annesinin dövülmüş halinin fotoğraflarını gönderip, yaşananları paylaşıyor.

Genç kızın yazdıklarını okuyan sosyal medya kullanıcıları, şiddet gören Derya Elbasan için, başta Cumhurbaşbaşkanı Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçlerine yazılar yazarak, seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

GÖZALTINA ALINDI SERBEST BIRAKILDI!

Kaçan Erol Elbasan adlı zanlının, yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, ifadesi alınan Elbasan, polis tarafından adliyeye gönderildi ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Annesini döven babasının serbest kalması üzerine, Hira, bir kez daha sosyal medyadan yardım isteyerek, annesinmin öldürülmemesi için babasının tutuklanması isteyen bir mesaj paylaştı.

TEPKİLERİN ARDINDAN ZANLI TUTUKLANDI

Öte yandan yapılan son dakika açıklamasına göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu duruma ilişkin yaptığı açıklamada, zanlının tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

İşte o açıklama;

''06.06.2020 tarihinde İstanbul ili Kartal ilçesinde mağdur D.E.’nin boşanma aşamasında olduğu eşi E.E. tarafından parkta konuştukları esnada fiziksel şiddete maruz bırakıldığının ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak mağdurun beyanı ve adli raporu temin edilmiş, aynı gün yakalanan şüpheli E.E. de gözaltına alınmıştır.
07.06.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilen ve toplanan delillere göre üzerine atılı eylemleri gerçekleştirdiği yönünde kuvvetli şüphe bulunan E.E., ifadesini müteakip sevk edildiği İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince Kasten Nitelikli Yaralama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Soruşturma kapsamında maddi gerçeği her yönüyle açığa çıkarmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla gereken tüm işlemler titizlikle yapılmaktadır.
Kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur. 07/06/2020''

SOSYAL MEDYA AYAKLANDI

Genç kızın bu mesajı da kısa sürede sosyal medyada yankı buldu ve “nefes alamıyoruz #erolelbasantutuklansın hastagi açıldı.

İşte, ayrılmak istediği kocası tarafından öldürülmek istenen ve feci şekilde dövülen Derya Elbasan için paylaşılan destek mesajlarından bazıları;

- Annesinin ölmesini istemediği için babasının tutuklanmasını istiyor. Düşünsenize o çocuğun psikolojisini. Kadının da yaşadığı korkuyu. Boşanmak istediği için darp edildi. Olmaz olsun sizin gibi baba! Olmaz olsun sizin eş. Adamlığınız batsın!

- Boşanmak istediği eşi tarafından önce silahla katledilmek istenen bir kadın, silah tutukluk yapınca kabza ile darp ediliyor. Ve evladı annesini koruma adına babasının tutuklanmasını istiyor. ACI... 

- Canlı cansız tüm varlıklara insanca davranmayı öğreneceksiniz

- Eğer ülkede adalet sistemi bir düzene sokulmazsa üzülerek söylüyorum ki millet kendi göbek bağını kendi kesmeye başlayacak. Artık isimler ve adresler ifşalanmaya başlayacak ve halk kendi cezasını vererek adalet arayacak! @RTErdogan @tcbestepe @suleymansoylu



26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber