Depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapanlar var!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afetten etkilenen vatandaşlara yardım bahanesiyle para toplayan ancak dolandırıcılık maksadıyla hareket eden kişiler olduğunu bildirdi.

MASAK tarafından, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından afetzedelere yardım bahanesiyle para ve bağış toplayan ancak dolandırıcılık maksadıyla hareket ettiği tespit edilen kişilerin olduğu bildirildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK), Kahramanmaraş Depremleri sonrası afetten etkilenen vatandaşlara yardım edeceğini belirterek bağış ve yardım toplayan ancak dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği değerlendirilen kişilerin bulunduğu belirtilerek,"Başkanlığımızca şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 15 kişi ve 8 kripto varlık cüzdanı sahibi hakkında analiz çalışmaları yapılarak ilgili mercilere bildirimde bulunulmuştur." ifadesi kullanıldı.

''BAŞKANLIĞA ULAŞAN ÇOK SAYIDA BİLDİRİM...''

MASAK'ın internet sitesinden yer alan duyuruda, 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık olan ve pek çok ili etkileyen deprem felaketi sonrasında Başkanlığa ulaşan çok sayıda bildirimde, afetten etkilenenlere yardım edeceğini belirterek bağış ve yardım toplayan ancak dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği değerlendirilen kişilerin bulunduğu aktarıldı.

Yapılan analiz çalışmalarında, bazı kişilerin yardım ve bağış toplayan sivil toplum kuruluşlarının veya resmi kurumların sosyal medya hesaplarını taklit ederek, bu kurum ve kuruluşların yetkilileriymiş gibi, sosyal medya hesabı açarak, çeşitli yöntemlerle topladığı bağış ve yardımları bu amacın dışında kullandıklarının tespit edildiği bildirilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Başkanlığımızca şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 15 kişi ve 8 kripto varlık cüzdanı sahibi hakkında analiz çalışmaları yapılarak ilgili mercilere bildirimde bulunulmuştur. Başkanlığımızca, vatandaşlarımızın yardım ve bağışlarını suiistimal eden kişiler hakkında gerekli takip ve analiz çalışmaları titizlikle yürütülmeye devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Fitch'ten Türkiye'ye uyarı Adana Demirspor - Galatasaray maçına Portekizli VAR hakemi atandı İstanbul'da o bölgelerde elektrik olmayacak!
Sonraki Haber