Denizli’de ‘Toprağını Tanı’ projesi ile düşük maliyetli ve yüksek verimli ürünler elde edilecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ‘’Toprağını Tanı’’ projesi başlattı. Proje kapsamında toprak analizi yapılarak toprağın ihtiyaç duyduğu gübre miktarı belirleniyor. Proje ile çiftçilerin gübre maliyetlerinin düşürülmesi ve ürünlerden daha fazla verim elde edilmesi hedefleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin üreticilerin toprak analizi yaptırmalarının teşvik edilmesi, toprak analizine dayalı gübreleme programlarının yaygınlaştırılması, güvenli ve verimli gıda üretimi ile toprak-su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi amacıyla hayata geçirdiği “Toprağını Tanı” projesi hayata geçti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Denizli Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar’ın imzaladığı protokolün ardından ekipler, kendilerine müracaat eden üreticilerin tarlalarından toprak numuneleri almaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Denizli Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ekipleri Pamukkale ilçesinin Irlıganlı Mahallesi’ndeki tarlalardan toprak numuneleri aldı. Çiftçi Erhan Çaylı toprak analizini tüm çiftçilerin yaptırması gerektiğini belirterek, “Daha kaliteli ürün elde etmek için toprağımızda eksik olan elementleri tespit etmek açısından önemli bir uygulama. Uzmanlar analiz sonuçlarına göre hangi gübreyi ne miktarda kullanmamız gerektiğini anlatıyor. Gübreleme maliyetleri yarı yarıya düşüyor” dedi.

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu! Konut kredileri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin 5 yıllık ödemesi Hasan Kılıç'ın ölümü sonrası İsmailağa'da post kavgası Saran'dan bomba açıklamalar: O sözleri gündeme oturdu... Tarım Kredi'den nisan ayına özel çılgın indirimler! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emeklilere zam sinyali!