Denize kıyısı olmayan Yozgat’ta tekne balıkçılığı ile geçimlerini sağlıyorlar

Denize kıyısı olmayan Yozgat’ta kış mevsiminde tekne ile balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayan balıkçılar, günde 100 kilogramın üzerinde sazan, alabalık, somon ve çay balığı avlıyor.

This browser does not support the video element.

Denize kıyısı olmayan Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bulunup sulama, enerji ve taşkın kontrolü amacıyla inşa edilen Çekerek Barajı, vatandaş için önemli geçim kaynaklarından biri konumunda. Bazı balıkçılar baraj üzerine kurulan ağ kafes sistemiyle alabalık üretirken, tekne balıkçılığı yaparak geçimlerini sağlayan balıkçılar ise ağ ile avlanarak geçimlerini sağlıyor.

Kışın Çekerek Barajında tekne ile avcılık yapan balıkçılar, günde 100 kilogramın üzerinde sazan, somon, alabalık ve çay balığı avlıyor. Günün erken saatlerinde tekne ile baraja açılan balıkçılar, gün bitiminde balıkları Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi'ne satıp eve dönüyor.

Barajda balıkçılık yapanlardan İsmail Yiğit, “Yozgat’ın Çekerek ilçesinde kooperatifimiz adına balıkçılık yapmaktayım. Günlük belli olmuyor 100 kilograma kadar balık tutuyoruz. Somon, sazan, alabalık ve çay balığı tutuyoruz. Geçimimizi buradan sağlıyoruz.” ifadeleri kullandı.

Yiğit, Çekerek Barajı'ndaki sazanların kilosunun 15-20 kilogramı bulduğunu da ilave etti.

Mehmet Şimşek seçimlerden sonra ilk yatırımcılar toplantısında konuştu Bakan Özhaseki'den Hataylıları sevindiren açıklama! Milli Muharip Uçak KAAN 2028'de envantere giriyor! Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri denetledi İstikbal Mobilya'nın erkek yöneticilerinden kadın çalışanlara jest Türkiye'de enflasyon yüzde 15-20 bandına düşecek...