'Deniz üssü projesi yakın zamanda hayata geçirilecek'

SuperHaber programcısı Metehan Demir, KKTC'ye kurulacak olan SİHA üssü ve Ankara’da çalışmasına başlanan deniz üssü projesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Demir, "Türkiye’nin İHA-SİHA üssüne ek olarak bir süredir Ankara’da çalışması yapılan ancak daha somut bir adım atılmayan deniz üssü projesinin hayata geçirilmesinin çok uzak olmadığını düşünüyorum." dedi.

This browser does not support the video element.

SuperHaber programcısı Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularına yanıt verdi. Demir, KKTC'ye kurulacak olan SİHA üssü ve Ankara’da çalışmasına başlanan deniz üssü projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"RUSYA, İNGİLTERE VE ABD İÇİN PAHA BİÇİLMEZ"

Demir, Türkiye’nin 20 Temmuz’da KKTC’de faaliyete geçireceği SİHA üssü planına ilişkin, "Doğu Akdeniz’in tam göbeğinde yer alan Kıbrıs Adası konumuna bakılığında, bu Ada’nın yakınlığının hakimiyet anlamında, İngilizlerin neden oradan ayrılmadığını anlamak anlamına harita bize her şeyi söyler. Güney Doğu’da Süveyş Kanalı, Doğu’da Suriye-Laskiye ve Doğu Akdeniz’deki deniz hareketliliğin Suriye’ye geçişi var. Batıda Cebeli Tarık belki çok uzak ama Ege inişleri ve batıdan gelişler, Kuzey Afrika-Güney Batı ekseninde yani tam ortada enerji alanı, Orta Doğu’ya müdahale anlamında çok kritik bir nokta. Rusya, İngiltere ve ABD için paha biçilmez. Kıbrıs’ın İsrail’e yakınlığı muazzam. Burayı bir şekilde kendilerine mesken edinmeye çalışan ülkelerin bu mantık üzerinde herhangi bir seçeceği seçerek hareket ettiğini görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇİRİLECEK"

Metehan Demir, deniz üssü projesine ilişkin ise şunları söyledi;

"Türkiye’nin İHA-SİHA üssüne ek olarak bir süredir Ankara’da çalışması yapılan ancak daha somut bir adım atılmayan deniz üssü projesinin de hayata geçirilmesinin çok uzak olmadığını düşünüyorum. Olması gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar caydırıcı olursanız, işgalci değil, korkutan değil, caydırıcı yani size karşı adım atmalarını engelleyen unsurlar olursa o kadar barış içinde yaşıyorsunuz. Maalesef bu bölgenin kuralları böyle. Güçlü olmazsan, barışı sağlamak için yatırım ve hazırlık yapmazsan çok zor durumda kalırsın. KKTC ve beraberinde Türkiye’nin uluslararası güvenliği riske girer."

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?