'Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddetin her türlüsüne karşı'

Geçtiğimiz hafta evinin önünde bir grup tarafından silah ve sopalı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ başından yaralandı. Olay sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özdağ'ı arayarak 'Geçmiş olsun' dedi. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, ikili arasındaki görüşmenin detaylarını ve Erdoğan'ın Özdağ'a 'Geçmiş olsun' demediği iddialarına ilişkin edindiği bilgileri kaleme aldı.

Gelecek Parti'li Selçuk Özdağ geçtiğimiz hafta cuma günü, evinin önünde silahlı ve sopalı 4 kişinin saldırısına uğradı. Elim olay sonucu yaralanan Özdağ, apar topar hastaneye kaldırıldı.

Gelişme sonrası saldırıyı kınayan birçok siyasetçi Özdağ'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Özdağ'ı arayanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da vardı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, söz konusu görüşmenin detaylarını bugünkü köşe yazısında kaleme aldı.

Sözlerine Özdağ'a yapılan saldırıyı kınadığını belirterek başlayan Fırat, ''Tüm siyasi partiler toplumu kutuplaştırmaktan, konsolide etmek adı altında germekten, biz-siz ayrımı yapmaktan artık vazgeçmeli'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan-Özdağ görüşmesine ilişkin Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun 'Erdoğan geçmiş olsun demedi' sözlerine de değinen Fırat, konuyu Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına sorduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özdağ'ı bizzat aradığı ve olayın nasıl gerçekleştiğini ayrıntılı bir biçimde sorduğunu ifade eden Fırat, ''Geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayın açıklığa kavuşması ve faillerin yakalanması için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gerekli tüm talimatları verdiğini de Selçuk Özdağ’a iletti.'' ifadelerini kullandı.

''ERDOĞAN ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI''

Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu vurgulayıp, ''Bu bakış açısını da her ortamda dile getiriyor'' dedi.

Erdoğan'ın bu tip saldırılardan oldukça rahatsızlık duyduğunu belirten Hürriyet yazarı, ''Üstelik bu tür şiddet saldırılarının önlenmesi için verdiği talimatların yerine getirilip getirilmediğini de hassasiyetle takip ediyor.'' ifadelerini kaleme aldı.

Fırat, Erdoğan’ın önümüzdeki süreçte milli çıkarlar, milli hassasiyetler çerçevesinde toplumsal birlikteliğe önem vermeye devam edeceğini belirtti.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ankara’da fabrika yangını! İtfaiye ekipleri müdahale ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 ülkenin büyükelçisini kabul etti Fahiş fiyatla mücadele! Ambalaj üzerine tavsiye fiyat
Sonraki Haber