TÜRGEV'den, Cumhuriyet'e "Psikolojik harp aygıtı" suçlaması

Cumhuriyet gazetesi bugün "TÜRGEV para basacak" manşeti ile Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nı hedef aldı. Vakıftan, gazeteye zehir zemberek bir yanıt geldi...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından şehir dışında eğitim görmek durumunda kalan öğrenciler, bir yandan devlet yurtlarının imkanlarını araştırırken, diğer yandan çeşitli vakıfların sağladığı hizmetleri değerlendiriyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yeni dönem yurt başvuruları bugün sona erecek ve öğrenciler için tek seçenek olarak geriye vakıf yurtları kalacak.

Çocuklarını başka bir şehre eğitim için gönderecek aileler ise ideal vakıf yurdunu seçme konusunda ince eleyip sık dokuyor.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) son yıllarda bu konuda öne çıkan vakıflardan birisi olarak dikkat çekiyor.

CUMHURİYET NEDEN KAYIT DÖNEMİNDE TÜRGEV'İ HEDEF ALDI!

Bu yıl kayıt döneminde, "Her şey tamam, bir sen eksiksin" sloganı ile tanıtım kampanyası yürüten TÜRGEV, bugün Cumhuriyet gazetesinin hedefi oldu.

Gazete, "TÜRGEV para basacak" manşeti ile vakfın 46 yurdu ve 10 bini aşkın öğrencisinin yanı sıra "devletten aldığı paralarla zengin edildiğini" öne sürdü.

Cumhuriyet gazetesi TÜRGEV'in hizmetlerini manşetine taşıyarak suçlayıcı bir dil kullanırken, bu suçlamalara TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun'dan jet yanıt geldi.

Cumhuriyet gazetesini kara propaganda yapmak ile suçlayan Altun şu ifadeleri kullandı;

"Görmüş olduğunuz basılı ürün gazete gibi görünse de aslında geçmişten beri Goebbels taktiklerini uygulayan bir psikolojik harp yayınıdır. Tabii ki okumak, okumamak herkesin kendi tercihi. Sadece hatırlatmak istedim. Bu arada kampanyamızı da duyurmuş oldular, teşekkürler."

Vatandaşları da Cumhuriyet gazetesi ve benzerlerinin algı operasyonlarına karşı uyaran Fatmanur Altun, "Yalan, çarpıtma ve psikolojik harp amaçlı haberlere toplumca tepkimizi koymalıyız. İçinde yaşadığımız toplumun selameti için daha fazla sevgiye ihtiyacımız var. Nefret uyandırmaya çalışan haberleri tanıyabiliriz. Yeterli bilgi/belge olmaksızın hedef gösteren içerikleri paylaşmayalım" dedi.

Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu! On Numara 22 Nisan 2024 sonuçları! On Numara bilet sorgulama ekranı! Yılın ilk vakası Gümüşhane'de görüldü
Sonraki Haber