Cumhuriyet yazarından "korona" yalanı!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı, eski kültür bakanı Ahmet Tan iktidara muhalefet edeyim derken çok kalp kırdı! Tan, gerçeklik payı olmamasına karşın, kısa süre önce kanser nedeniyle kaybettiğimiz ünlü tarihçi Prof. Dr. Nadir Devlet'in ölüm nedeninin "korona" olduğunu savundu. Prof. Devlet'in aile dostu da olan Ahmet Tan'a yanıt ise ünlü tarihçinin eşinden geldi...

Türkiye'deki Türklük araştırmalarının öncülerinden hocaların hocası Prof. Dr. Nadir Devlet geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. 

Çok sayıda akademisyenin yetişmesine vesile olan, aynı zamanda arkasında 35 kitap ve sayısız makale bırakan ünlü tarihçi Devlet kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.

Prof. Dr. Devlet'in okul arkadaşı da olan, Cumhuriyet yazarı Ahmet Tan ise köşesinde vefat ile ilgili kaleme aldığı yazısında büyük bir gafa imza attı.

"Nadir Devlet ve kayıp duası" başlığını taşıyan köşe yazısında, Devlet üzerinden koronavirüs pandemisi ile ilgili olarak hükümeti eleştirmeyi amaçlayan Tan şu ifadeleri kullandı;

"Cuma sabahı hayata veda etti. O akşam vefat 394 diye açıklandı. Covid-19 teşhisi konulmuştu. Ama böbrek sorunu da yaşıyordu. 394’e dahil edilmesi için otopsi gerekiyordu. Üç eksik, beş fazla olması ne devletin bakış açısını değiştirecekti ne de milletin davranışını! Eşi ve oğulları otopsi istemedi. Elli küsur yıllık arkadaşlığımızdan geriye solmuş resimler ve anıları kaldı. Nadir Devlet’i kaybettik. Dün toprağa verildi."

EŞİNDEN ÇOK SERT TEPKİ GELDİ!

Bu acı kaybı, iktidarı eleştirmek için manipüle etmek isteyen Tan'a yanıt ise gecikmedi. Nadir Devlet’in ölüm belgesini yayınlamak zorunda kalan eşi Beril Devlet ünlü tarihçinin korona nedeniyle değil kanser nedeniyle vefat ettiğini vurguladı.

Ahmet Tan ve gazetesi Cumhuriyet'i bu çarpıtma nedeniyle eleştiren Beril Devlet, "Aile dostumuz, eşimin okul arkadaşı, eski Kültür Bakanı, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ahmet Tan, kendisine telefonla detaylı ve uzunca anlatmış olmama rağmen nedense büyük bir hata yapmış. Merhum eşim Prof. Dr. Nadir Devlet covid değildi! Kıymetlimi kanser nedeniyle yitirdik." ifadelerini kullandı.

"Artık yüreğimi dağlamayın" diyerek bu duruma isyan eden Beril Devlet, "Kederimi kat be kat artıran bu hatayı düzeltiniz" ifadesi ile Cumhuriyet gazetesi ve yazarı Ahmet Tan'a çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze için kalıcı ateşkes mesajı! Borsa günü rekorlarla tamamladı! İşte en çok işlem gören hisseler... Deprem bölgesi hava durumu raporu yayınlandı! İşte 11 ilde hava durumu
Sonraki Haber