Cumhuriyet, Can Dündar'ı adres gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında 'terör manşetleri' nedeniyle tepki gösterdiği Cumhuriyet gazetesinden açıklama geldi. Gazete, konuyla ilgili yayınladığı başyazıda, Bakan Soylu'nun verdiği örneklerin çoğunun Can Dündar’ın başında bulunduğu 'İkinci Cumhuriyetçi' ekibin dönemine denk geldiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TRT Haber’de katıldığı programda Cumhuriyet gazetesinden gösterdiği küpürler sonrası gazeteden bir açıklama geldi.

Açıklamada Bakan Soylu’nun gösterdiği örneklerin çoğunun firari eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar dönemine ait olduğunu belirtildi.

 Yapılan açıklamada, Soylu’nun örnekleri üzerinden Dündar’ın dönemi suçlanarak, "Soylu, TRT Haber’deki programda, Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğu, Can Dündar’ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin Cumhuriyet gazetesini yönettiği döneme denk gelmektedir. Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Cumhuriyet okur ve emekçileri ile birlikte dört yıl yürüttüğü hukuksal mücadele ve Yargıtay’ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet gazetesi, 2018 Eylül ayı başında, Atatürk’ün adını verdiği ve Yunus Nadi’nin kurduğu Cumhuriyetçi çizgisine oturduğunu kamuoyuna duyurmuştur. Bu çizginin herhangi bir suç ya da terör örgütü ile ilişkilendirilmesi bir kasıtlı çarpıtmadan öteye gidemez."

CAN DÜNDAR YANIT VERDİ

Can Dündar, suçlamaların ardından Twitter hesabından yanıt vererek, "Doğrudur. Bütün sorumluluk benim. Ve bunu gururla söylüyorum. Kimseyi suçlayıp ihbarcılık yapmadan... Soylu’nun gözüne girmeye çalışmadan; utanmadan..." paylaşımında bulundu.

Bir ilimizde 2 mahalle karantinaya alındı! Galatasaray ikinci yarı açıldı, zirvede farkı açtı! Kızılcık Şerbeti Görkem aileye şok üstüne şok yaşatıyor!
Sonraki Haber