Cumhurbaşkanlığı'ndan Mesut Özil'e: Evine, yurduna hoş geldin

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kalın, ''Evine, yurduna hoş geldin sevgili Mesut Özil'' ifadelerini kullandı.

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, Arsenal'daki kariyerini noktalayarak Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli taraftar günlerdir beklediği habere dün akşam saatlerinde kavuştu.

Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma yanıt veren Mesut Özil, söylentileri gerçeğe dönüştürdü.

Bu gelişme üzerine sarı-lacivertliler, Özil'in Türkiye'ye gelişini beklemeye başladı. İHA'nın haberine göre; Özil, bu gece 00.15'te Türkiye'de olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN MESUT'A: HOŞ GELDİN

Tüm bu gelişmeler üzerine sürpriz bir paylaşım yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, henüz resmiyet kazanmayan Mesut Özil'in transferini doğrulamış oldu.

Kalın paylaşımında, ''Evine, yurduna hoş geldin sevgili Mesut Özil'' ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE FOTOĞRAF ALMANLARI RAHATSIZ ETMİŞTİ

İngiltere'ye ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkede top koşturan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile bir araya geldi. Futbolcular, Londra'daki görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a formalarını hediye etti. Bu gelişme sonrası Almanya Milli Takımı'nda forma giyen Özil ve Gündoğan, sert eleştirilere maruz kaldı.

Irkçılık boyutuna varan 'eleştiriler' sonrası Almanya bir de 2018 Dünya Kupası'na grup aşamasında veda edince, fatura Mesut Özil'e kesildi. 

''ÜLKEMİN EN YÜCE MAKAMINA SAYGI''

Erdoğan ile fotoğrafı bir kez daha gündeme gelen Özil, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, söz konusu karenin politik bir amaç taşımadığını ifade etti.

Özil sözlerine, ''Geçmişim birden fazla ülkeye dayanıyor. Almanya'da doğsam da köküm Türkiye'de. Erdoğan ile buluştum, kendisiyle yollarımız pek çok kez kesişti. Fotoğrafın hiçbir siyasi amacı yok. Atalarım, aile geleneklerimizi kaybetmeme asla müsaade etmedi. Benim için Erdoğan ile fotoğraf çektirmek siyaset ile alakalı değil. Ülkenin en yüce makamına saygının değeri.'' ifadeleriyle devam etti.

IRKÇILIK SONRASI MİLLİ TAKIMI BIRAKTI

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurdu. Söz konusu açıklamada, ''Kazandığımda Alman kaybettiğimde ise göçmen oluyorum'' ifadesi dünya tarafından günlerce konuşuldu.

Özil hakkında yapılan diğer paylaşımlar ise şöyle;

26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı programı açıklandı! Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu!
Sonraki Haber