'Damat kadar taş düşsün başınıza!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda CHP'nin Merkez Bankası rezervleri ile ilgili iddialarına değindi. Erdoğan, konuyla ilgili Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ı diline dolayan muhalefete "Yatıyorlar, kalıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP'nin Merkez Bankası rezervlerinin kaybolduğuna yönelik iddialarına değindi.

"BERAT BEY'İN ATTIĞI ADIMLARI CHP DÖNEMİNDE GÖRMEK MÜMKÜN MÜ?"

Son haftalarda CHP'lilerin yoğun tweet yarışında olduğunun dikkatini çektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatıyorlar, kalıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemden beri Sayın Berat Bey'in attığı adımları CHP döneminde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar şu kadar para nerede? Bu para Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Kayıp varsa bunlar sizdedir." dedi.

AK Parti'nin görevi devraldığında Merkez Bankası'nın rezervinin 27,5 milyar dolar olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin şu anda sözcünüz hazinede çantacı olarak dolaşırdı, ne yazık ki bu ülkenin ne hazinesini ve Merkez Bankası'nı güçlendirmediler. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı." diye konuştu.

"DAMAT DİYE DALGA GEÇTİĞİNİZ BERAT BEY DÖNEMİNDE BU ADIMLAR ATILDI"

Enerjide ne sismik ne de sondaj gemimizin olmadığına vurgu yapan Erdoğan, "Berat Bey'in görevde olduğu dönemde 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tanesini daha alıyoruz. Filomuz dünyada belki de en güçlü filolardan oluyor. Artık ben sismik araştırmalarımızı da rahatlıkla yaparım, sondaj çalışmalarımızı yaparım. İstersem bu gemilerimi dünyanın değişik ülkelerine de kiralarım. Bunlar da çok ciddi rakamlar. Bu bir şeyi gösteriyor, Türkiye elini açan değil, el veren bir ülke konumundadır. Ey o tweeti atanlar, damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey döneminde bu adımlar atıldı." ifadesini kullandı.

Dolar ve euroda son durum! İşte güncel döviz kurları Gram altın düşüşte! İşte güncel altın fiyatları Şans Topu sonuçları 24 Nisan 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları!
Sonraki Haber