Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması: "Gereği neyse yapacağız"

Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunuyor...

Türkiye U.A 8. Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımı ile Konya'da başlatıldı. Açılış töreni Mevlana Müzesi'nin yanında bulunan Sultan Selim Camii Meydanı'nda gerçekleştirildi.

30 Eylül ile 3 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek yarışma, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait mehter takımı tarafından verilen konserle başlayıp, Kur'an-ı Ker'im tilavetiyle devam ettirildi.

Protokol konuşmaları sonrasında sahneye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam devletlerinin arasında birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın güçlenmesi amacıyla düzenledikleri yarışmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Program sonrasında akzam ezanı okuyan Erbaş, cemaate namaz kıldırdı. Programa Vali Vekili Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İl Müftüsü prof. Dr. Ali Öge, yarışmacılar ve vatandaşlar da katılım sağladı.

Yarışmanın ödül töreni bu akşam saat 19:00'da yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'ne katılım sağladı.

 Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Mevlid Kandili'nin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Asırlardır ilimle, irfanla, hikmetle yolumuzu aydınlatan âlimlerimizi ariflerimizi hürmetle yad ediyorum.

ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA TEBRİK EDİYORUM

Zulmetin çöplüğünü temizleyen bu müstesna doğuşun seneyi devriyesine ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyorum. Muhabbetin ruhunda sevgililer sevgilisi var. İslam coğrafyasının farklı bölgelerinden katılan Kur'an bülbüllerinin her birini şahsım, milletim adına tebrik ediyorum.

"BU MİLLET EZANINA SAHİP ÇIKTI"

Allah'a hamd ile başladığımız her sözümüzü, O'na selam ile sürdürürüz. Peygamber efendimize duyduğumuz derin muhabbet edebiyatımızda sanatımızda kendini gösterir.

Bir zamanlar, birileri bizim ezanımızı aslından değiştirerek, Türkçeleştirerek söylemediler mi? Sonra aslında rücu etti ve bugünkü haliyle nidalar yükselmeye başladı. Zannettiler ki susturacağız, durduracağız. Ne susturabildiler ne durdurabildiler. Bu millet ezanına sahip çıktı. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim. İstikbalimiz de istiklalimiz de sevgisiz, vatansız, bayraksız ve ezansız olmayacaktır.

Aziz milletimizin mayasındaki Allah ve peygamber aşkıyla yüreklerimiz öylesine genişlemiştir ki, onu seven herkes kalbimizde yerini bulur. Bu yüzden dünyadaki tüm Müslümanlara karşı derin bir muhabbet besler. Tüm ezilenlere karşı merhamet duyarız. Asya'dan Afrika'ya, Kafkaslardan Balkanlara, Hint Okyanusundan Batı Sahra'ya kadar nerede Müslüman varsa gönlümüz ve aklımız oradadır.

"NEREDE MÜSLÜMAN VARSA AKLIMIZ ORADADIR"

Aziz milletimizin mayasındaki Allah ve peygamber aşkıyla yüreklerimiz öylesine genişlemiştir ki, onu seven herkes kalbimizde yerini bulur. Bu yüzden dünyadaki tüm Müslümanlara karşı derin bir muhabbet besler. Tüm ezilenlere karşı merhamet duyarız. Asya'dan Afrika'ya, Kafkaslardan Balkanlara, Hint Okyanusundan Batı Sahra'ya kadar nerede Müslüman varsa gönlümüz ve aklımız oradadır.

Bosnalı, Azerbaycanlı, Afganistanlı kardeşimizin sevinciyle sevinir, kederiyle kederleniriz. Sudanlı, Yemenli yetimin acısı bizim acımızdır. Filistinli çocuğun gözyaşı, Afrikalı annenin feryadı bizi yaralar. Biz Müslümanları bir bedenin azaları olarak görür, bir binanın tuğlaları olarak biliriz.

Dünyadaki tüm mazlumlarla aramızda hiçbir bıçağın kesemeyeceği, hiçbir ateşin yakamayacağı, hiçbir tuzağın yıkamayacağı bir bağ vardır.

Somali'den Libya'ya, Pakistan'dan Ukrayna'ya kadar nerede kanayan yara varsa durdurmak için çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Hangi inanca mensup olursa olsun mazluma sahip çıkmayı, zalimin karşısında dimdik durmayı kendimize görev telakki ediyoruz.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber