Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehir Üniversitesi'ne çok sert mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde Şehir Üniversitesi ile yaşanan soruna dikkat çekerek, ''Bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalışıyor.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İstanbul Şehir Üniversitesi'ne de değindi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

''HANİ BUNLAR DÜRÜSTTÜ?''

Şehir Üniversitesi'nin bir siyasi ayağında bizim bir siyasi ayağında da malum zatın olduğunu söylüyorlar. Oranın tahsisini yapan benim. Malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyet devrine dönüştürdü. Türkiye'de hiçbir üniversiteye mülkiyet devri, tabu devri olmamıştır. Öksüz, yetimin hakkını tapu devri yapmak suretiyle sağlıyor. Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var? Sayın Babacan var. Mehmet Şimşek var. Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü. Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu.Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin. 



''HALKBANK'I DA DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR''

Bunlar Halkbank'ı da dolandırmaya çalışıyor. Kredi talebinde bulunuyorlar. Halkbank ciddi bir kredi veriyor. Ödeme planında bunlar ödemeleri yapmıyorlar. Halkbank bu defa kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda Halkbank'a olan borçları 417 milyon noktasında. Şimdi yapılandıralım diyorlar; nasıl yapılandıracaksın? Spor kulüplerinin borçlarını yapılandırılıyor da Şehir Üniversitesi'nin ki nasıl yapılandırılmıyor? Sen Halkbank'a teminat bile vermedin. Bizi halef-selef olduğumuz Cumhurbaşkanı aradı. Kendisine dedim ki; temenni ederdim ki siz benim yerimde olun.

''TEZGAH BAŞKA''

Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz. 17 yıldır bizim bankalarımızın hiçbiri kasayı boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız. İşin başından beri Ülker Grubu buraya ciddi destek verdi. Sonra çekildi. Ülker Grubu bizim verdiğimiz desteklerle iligli de bizim desteğimizi açık-net söyledi. Buranın hamisi Marmara Üniversitesidir. Marmara, Türkiye'nin en büyük üniversitelerindendir. Marmara borçları ödesin diyor. Tezgah başka. Biz ne oradaki öğrencilerin ne de akademisyenlerin düşmanıyız.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber