Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı mesajı: Teröristlerin kökünü kazıyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, yeni bir kara harekatı mesajı vererek ''Birkaç gündür, uçak, top, SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. En kısa sürede tank ve askerle birlikte hepsinin de kökünü kazıyacağız bunu da böyle bilin.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yusufeli Barajı'nın açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları;

Sadece Yusufeli'de 62 kilometre tünel inşa ettik.Türkiye'de ilk dünyada ise 5. sırada yer alıyor.Yılda 1,9 milyar kilovatsaat enerji üretecek.750 bin Togg'un enerji ihtiyacını karşılayacak. Sıkıntısı olursa, burası 1 buçuk yıl enerji temin eder. Tamamı yerli ve milli bu eserin gururu milletin. Önümüzdeki sene toplam tünel uzunluğu 720 KM olacak. Bölgesel liderliği aşıp küresel güç olduk. Dünyanın gündeminde krizler ve siyasi sorunlar varken biz ise ihracatı, enerjiyi, turizmi konuşuyoruz.

Türkiye artık küresel dalgalanmalar karşısında güçlü duruş sergileyebilecek bir alt yapıya sahiptir. Hep beraber yeni bir dönemin kapılarını aralamanın eşiğindeyiz.

''TOGG'U VE YUSUFELİ BARAJI'NI TÜRKİYE YÜZYILI'NA GİRİŞ SEMBOLÜ SAYIYORUZ''

Togg'u teknoloji alanında, Yusufeli Barajı'nı da alt yapı alanında Türkiye Yüzyılı'na girişin sembolleri olarak sayıyorum.

Altı kişinin kaybettiği alçak saldırının yanıtını terör hedeflerini yerle yeksan ederek verdik.

''TERÖRİSTLERİ KİMLERİN HİMAYE ETTİĞİNİ BİLİYORUZ''

Karkamış'ta hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini biliyoruz.

Sabrımız çaresizliğimizden veya kifayetsizliğimizden değildir. Sabrımız hukuk devleti olarak diplomasiye sonuna kadar riayet etme hassasiyetindendir. Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda her anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik. Türkiye'yi harf oyunlarıyla teröristlerin yanında kendi askerlerine görüntü verenler için yolun sonu gelmiştir. Artık bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü vardır. Tek bir sınır vardır. O da kendi ülkemizin kendi vatandaşlarımızın güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır. Kendi güvenlikleri için binlerce kilometreden gelenler bu hakkımızı anlayışla karşılamaları gerekiyor. 

''TERÖRİSTLERİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ''

Birkaç gündür, uçak, top, SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. En kısa sürede tank ve askerle birlikte hepsinin de kökünü kazıyacağız bunu da böyle bilin.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Bu sabah çok sevdiğim, saydığım Prof. Dr. Raşit Küçük'ü hakka uğurluyoruz. Kendisine buradan Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine tüm öğrencilerine baş sağlığı diliyorum.

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor! İşte 16 Nisan altın fiyatları Şans Topu sonuçları 14 Nisan 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları! Geri iade merkezinden firar ettiler
Sonraki Haber