Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Abdurrahim Karakoç' ve 'Cahit Zarifoğlu' mesajı

Türk edebiyatının önemli şair ve yazarlarından Abdurrahim Karakoç ve Cahit Zarifoğlu, vefat yıl dönümlerinde anılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde birçok isim usta kalemler için paylaşımda bulundu. Erdoğan paylaşımında, ''Türk edebiyatının iki müstesna gönül insanını vefatlarının yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Türk edebiyatının önemli şair ve yazarlarından Abdurrahim Karakoç ve Cahit Zarifoğlu'nun vefat yıl dönümleri dolayısıyla sosyal medyada birçok mesaj yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda usta isimler için şu ifadeleri kullandı;

''Türk edebiyatının iki müstesna gönül insanı #CahitZarifoğlu ve #AbdurrahimKarakoç'u vefatlarının yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum. Mekânları cennet olsun.''

ERDOĞAN İÇİN ÖZEL BİR İSİM: ZARİFOĞLU

Edebiyata ve özellikle şiire tutkusu bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Zarifoğlu'nun 1987 yılındaki vefatının ardından düzenlenen cenaze namazına da katılmış ve ünlü yazarın tabutuna omuz veren isimler arasında yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tam 33 yıl önce Refah Partisi İstanbul İl Başkanı sıfatı ile katıldığı cenaze töreninde, Zarifoğlu'nu Küplüce Mezarlığı'ndan ahirete uğurlamıştı.



Türk siyasetine yön veren diğer isimler ise usta isimleri unutmadılar ve paylaşımlarında şu ifadelere yer verdiler;

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu;

''#CahitZarifoğlu’nu ebediyete uğurlarken Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın şiire omuz veren şu fotoğrafı 33 yıl sonra ne kadar manidar. Gülten Akın’ın efsane mısrasıyla söylersek “durup ince şeyleri anlama” çabası ve iz sürmek daima şiarımız olsun.''



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak;

''Türk edebiyatına öncülük eden ve davalarını sanatla yoğuran iki usta edebiyatçımız Abdurrahim Karakoç ve Cahit Zarifoğlu’nu ölümlerinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle yad ediyorum.''



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk;

''İki dava adamını, hislerimize tercüman olan mısralarla analım.

#AbdurrahimKarakoç ve #CahitZarifoğlu’nu, vefatlarının sene-i devriyesinde saygı ve rahmetle yad ediyorum.''



AK Parti Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan;

''Zarifliği "Sen dağ gibi kurul ben zerre bir yer tutayım." dizesine yansıyan #CahitZarifoğlu 'nu;

Güzel yüreğini "Gölgesinde otur amma, Yaprak senden incinmesin." demesinde bile gördüğümüz #AbdurrahimKarakoç 'u vefat yıl dönümlerinde rahmetle ve özlemle yad ediyoruz.''



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın;

“Lambada titreyen alev üşüyor...” diyerek yüreklerimizi dirilten ve titreten #AbdurrahimKarakoç’u vefatının yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.
Kimseyi incitmeden gitti.
Nasıl da güzel bir sadâ bıraktı arkasında.
Ruhu şâd olsun.



AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım;

''Tevazu dolu kalpleriyle gönüllerde taht kurmuş, edebiyatımızın latif kişilikleri #CahitZarifoğlu ve #AbdurrahimKarakoç'u vefat yıl dönümlerinde rahmetle anıyorum.

Mısralarını gönüllerimize nakşettiğimiz iki güzel şairimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun.''







Arabalı vapurda dalgalar araç camlarını kırdı göçükler oluştu Dilara Yücel Kadınlar Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkıyor Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden gözaltına alındı!
Sonraki Haber