"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ölüm tehdidi!"

Twitter'da Serkan Yiğit kullanıcı isimli bir kişi, Cumhurbaşkanlığı'nın araç filosuna 750 bin dolarlık cenaze arabası katıldığını öne sürdü. Bu gerçek dışı iddianın yer aldığı paylaşımı retweet eden Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bu tür paylaşımların 'Cumhurbaşkanını ölümle tehdit' suçununu doğurduğunu yazdı. Paylaşımı yapan kişinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgilisi ise dikkat çekti.

Serkan Yiğit isimli Twitter kullanıcısı, photoshop olduğu açıkça belli bir cenaze aracının fotoğrafını paylaşarak, "Cumhurbaşkanlığı araç filosuna 750.000 dolarlık Cadillac marka cenaze arabası katıldı!" diye yazdı.

Bu paylaşımı retweet'leyen Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Bu yalanı ve altında yazılanları birleştirdiğinizde Cumhurbaşkanı'nı ölümle tehdit suçu ortaya çıkar." ifadesini kullandı.

ÖLÜM TEHDİDİ Mİ YAPILDI?

Karagül, paylaşımının devamında "TCK'da Cumhurbaşkanı'nı açıktan ölümle tehdit etmenin cezası nedir?" sorusunu yöneltti.

MERAL AKŞENER İLE BAĞI ORTAYA ÇIKTI

Türk Hava Yolları eski yöneticisi Cem Sahir İslam ise bu iftirayı atan kişinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bağını ortaya çıkardı.

Akşener'in provokasyon yapan kişiyi takip ettiğini belirten İslam, "Meral Akşener neden takip edersiniz böyle bir trollü? Yoksa hesabınızı yöneten tayfa bunlardan mı oluşuyor?" dedi.

ARAÇ ABD'DEKİ CENAZE KİRALAMA FİRMASINA AİT

Fotoğrafta yer alan araç ABD’de cenaze araçları kiralama ve satışı hizmetinde bulunan “Johnson-Williams Funeral Sales” hizmete sunduğu cenaze araçlarından bir tanesi.

Gerek arkada duran ağaçlara gerekse de araca bakıldığında bu aracın Cumhurbaşkanlığına ait bir araç olmadığı, Twitter kullanıcısının araca photoshop ile Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanlığı forsu eklediği açıkça görülüyor.

İşte fotoğrafın orijinal hali:

Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de!
Sonraki Haber