Cumhurbaşkanı Erdoğan nezaretinde Türk Hava Yolları-İGA zirvesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Havalimanı'nı ziyaret ederek, Türk Hava Yolları (THY) ile havalimanı işletmecisi İGA arasında ortaya çıkan anlaşmazlıkları çözmek için tarafları dinleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul Havalimanı’nı ziyaret ederek Modern Bilimin Öncüleri İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi'nin açılışı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni’ne katılacak ve havalimanında incelemelerde bulunacak.

ANLAŞMAZLIKLARI DİNLEYECEK

Geçen yıl 29 Ekim’deki resmi açılıştan sonra ilk defa İstanbul Havalimanı'nı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde önemli bir konu daha var.

Haber.aero’nun edindiği bilgilere göre Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA yetkilileriyle biraya gelerek, iki kurum arasında ortaya çıkan anlaşmazlıkları dinleyecek.

THY MALİYETLERDEN RAHATSIZ

THY, Atatürk Havalimanı’ndan taşındıktan sonra İstanbul Havalimanı’ndaki maliyetlerden rahatsız olduğu biliniyor. Bazı birimlerini henüz yeni meydana taşıyamayan THY, daha önce açıkladığı ikram menülerini de bu sebepten değiştiremediği ve üçüncü özel yolcu salonunu (business lounge) hizmet açamadığına dikkat çekiliyor. İstanbul Havalimanı’nın yaklaşık %70 kapasitesini kullanan THY’nin yeni havalimanında operasyon maliyetlerinin Atatürk Havalimanı’na göre %30 artış gösterdiği bu noktada İGA’dan yeniden değerlendirme yapmasını istiyor.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber