Kılıçdaroğlu ve Akşener'e çok sert sözler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında, "İçlerinden biri var güya hanımefendi yurt konseyinin temsilcisi ayın 15’inden sonra Başbakan olacağım dedi. Oldu mu? Şu anda senin iyi günlerin sen Erdoğan’a söylememiş olduğu sözleri söylemiş gibi yaptın, asıl fatura sana kesilecek. Bay Kemal vekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları da avukatlarımla yaptırıyorum." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları...

"Gönül belediyeciliği her şehre yakışır ama en çok da Konya'ya yakışır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur kardeşimin gönülleri fethedecek projeleri var. Biz de cumhurbaşkanlığı olarak Konya'nın bundan sonra yayında yer alacağız. Metro başta olmak üzere şehrimizin geleceği için tüm yatırımların hayata geçirilmesi konusunda takipçisi olacağım. Eskiler yitik kaybedildiği ylerde bulunur derler. Biz de inşallah kaybettiğimizi Konya'da bulacağız.

ŞİMDİ KENETLENME ZAMANI

Birileri AK Parti'ye ders vermek istiyor. Ama unutmayalım ki dönem ders verilecek gibi değil iki elin parmakları gibi sıkı sıkıya kenetlenme dönemdir. Şunu unutmayın bugüne kadar hep dik durduk, dikleşmedik.

Bugün İslam İşbirlği Teşkilatı Konferansına dönem başkanı olarak katıldım ve İslam ülkeleriyle bir araya geldim. Bu toplantıda Yeni Zelanda'dan da başbakan yardımcısı ve devlet bakanı bir bayan da geldi. Dertleştik. Neler yapılmalı kararını verdik. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz Yeni Zelanda'daki bu kişini pozitif yaklaşımı ve diğer yanında Avustralya'da konuşan terörist senatör... Onun bir benzeri de Türkiye'de var. Sıkıntı orada... Özellikle CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum. Böyle bir adama siz daha ne kadar oy vereceksiniz? İslam dünyasından kaynaklanan törer diyor! Biz batıya anlatamadık bugüne kadar, demek ki sana da anlatamımışız. Sen tehlikeli bir adamsın. Girdiğin bütün seçimleri kaybettin. Bunu da kaybeceksin.

"ASIL FATURA SANA KESİLECEK"

İçlerinden biri var güya hanımefendi yurt konseyinin temsilcisi ayın 15’inden sonra Başbakan olacağım dedi. Oldu mu? Şu anda senin iyi günlerin sen Erdoğan’a söylememiş olduğu sözleri söylemiş gibi yaptın, asıl fatura sana kesilecek. Bu yurt konseyi hikayen. Öbür tarafta Cumhurbaşkanı'na attığın iftira. Ben halkıma nasıl terörist derim ya! Gereken hesabı vereceksin. Şimdi tabii korku bacağı sardı. Bu ülkede hukuk var. Senin şimdi dirsek temasında olduğun Bay Kemal o şimdi milletvekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları da avukatımla yargıya intikal etmek üzere yapıyorum. Biz teröristlerle el ele omuz omuza yürüyenlerin omuzunu sıvazlamayız. Bunlara gereken dersler verilecek. İnşallah seçimden sonra bir tarafta parlamento bir tarafta yargı üzerine üzerine gideceğiz.

Bu seçimi hiçbir alternatife dayalı olmadan sırf kızgınlıkla veya kırgınlıkla sandık hesaplaşmasına çevirmeyi düşünenler şu gerçeği aklından çıkarmamalıdır; böyle bir durumda asıl hesap, seçimden sonra Türkiye'den ve Türk milletinden, dışarıdakiler tarafından sorulacaktır.

Kararlarımızı alır ve uygularken sadece kendi hissiyatımızı değil evlatlarımızın geleceğini de göz önünde bulundurmalıyız. Siyaset aynı zaman kızgın yürekleri soğutma işidir.

AK PARTİ'NİN KAPISINDAN İÇERİ YANLIŞ KİŞİ GİREMEZ

Hatalar olabilir ama AK Parti hiçbir zaman geçmişte örnekleri olduğu gibi tarihe gömülen kimliksiz kişiliksiz vizyonsuz partilerden birisine dönüşmeyecek. 31 Mart’ta namusumuz olan sandıklara sahip çıkıyor musun? 31 Mart’ta gönül belediyeciliğine var mısın? İşte benim meftun olduğum Konya budur. Kardeşlerim biz ülkemizi ve şehirlerimizi sadece aşkla sevmekle kalmadık aynı zamanda en büyük hizmetlerle geliştirdik ve büyüttük. Konya’ya 17 yılda 51 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 8 binin üzerinde yeni derslik inşa ettik. Konya’ya iki devlet üniversitesi kazandırdık. Birkaç yıl içerisinde toplam 7 bin 550 kapasiteli 5 yurt binası daha açacağız. Meram millet bahçemizi şehrimize kazandırdık 2 millet bahçesi daha yapmak için çalışmalara başladık. Yaklaşık 3,5 katrilyon tutarında sosyal yardım yaptık. Siz olmasaydınız biz olmazdık. Sağlıkta bin 200 yataklı Karatay şehir hastanemiz ve 10 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor.

Metro hatlarımızla Konya’da yeni bir dönem başlatıyoruz. Selçuk üniversitesi kampüsü Meram Belediyesi arasında raylı sistem projemiz var. Konya’yı yüksek hızlı tren hattının merkezi haline getirdik. Konya Karaman YHT hattının altyapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. Sinyalizasyon çalışmaları sürüyor Konya Karaman arası seyahat süresi 40 dakika düşecek.

Şimdi sizlere ilk müjdemi veriyorum. İstanbul’da Marmaray, İzmir’de Egeray, Ankara’da Başkentray gibi Konya’ya yeni bir raylı sistem projesi kazandırıyoruz. Konya Havalimanımıza yeni terminal binasını yaptık. Hedef 2023 yılına kadar hızlı tren hatlarını 29 ilimizle buluşturmaktır.

Konya’ya 21 baraj ve 28 gölet inşa ettik. 9 baraj ve 6 gölet daha inşa ediyoruz. Yarın Ankara’da sayın Bahçeli ile beraberiz, Pazar da sayın Bahçeli ile İstanbul’da olacağız. Orada da neler yaptığımızı anlatacağız.

Konyalı çiftçilerimize 7,6 katrilyon liralık destek verdik. Konya Karapınar endüstri bölgemize faaliyete geçirmek için çalışma başlattık. 300 dönüm hazine taşınmazı üzerine savunma sanayi için Aselsan Konya silah sistemleri tarafından uzaktan komutalı silah sistemleri ve silah üretimleri üzerinde çalışacak bir fabrika kuracağız. Hisselerin yüzde 49 Konya’daki firmalara yüzde 51’i Aselsan’a ait olacaktır. Ve bölgede ciddi bir istihdam gerçekleşecektir.

14 ilçemize doğal gazı verdik. O kömürlü günler geride kaldı. Belkaya ve Cihanbeyli’ye de doğal gazı vereceğiz. Bugüne kadar şehrimizdeki 640 ata yadigârı eser restore ettik.

Şimdi burada sizden benim özel bir ricam var. Partimiz içinde oyla sağa sola dağılmamalı. Biz bir olacağız. AK Parti ve MHP’li kardeşlerim birlikte cumhur ittifakını gereği konsolide olarak gereğini yapmalı.

TRUMP’A GOLAN TEPELERİ TEPKİSİ

Sayın Trump tarih bilinci çok önemli. Bu tarih bilincini yenilemeniz lazım. Golan’la ilgili BM’nin verdiği karar var. Bu kararda İsrail’n burada zerre kadar hükmü olmadığı var."

Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış ve fırtına uyarısı! Meteorolojiden 16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama
Sonraki Haber