Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz

Gazze saldırılarından önce İsrail'in Amerika Birleşik Devletleri ile güdümlü füze antlaşması yaptığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ı ağır dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail arasındaki silah antlaşması nedeniyle ABD Başkanı Jor Biden'a sert sözler söyledi.

Gazze'ye orantısız saldırılara dikkat çekerek Biden'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Biden'ın ciddi bir İsrail'e silah onayıyla ilgili imzasını gördük. O da bakıyoruz ki, çok çok önemli. 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanma, şu bu vs. bunları konuşuyorlar. Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırı ile Gazze'ye saldıran ve yüzbinlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Bunu söylemeye bizleri mecbur ettiniz. Biz bu konularda çok daha fazla duramayız, durmayacağız." dedi.


GAZZE SALDIRILARI ÖNCESİNDE ABD, İSRAİL'E GÜDÜMLÜ FÜZE SATMIŞ

ABD yönetiminin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından kısa bir süre önce İsrail’e 735 milyon dolarlık hassas güdümlü mühimmat satışına onay verdiği ortaya çıktı. Washington Post gazetesinin Kongre kaynaklarına dayandırdığı haberde, Joe Biden yönetiminin 5 Mayıs’ta İsrail’e 735 milyon dolar değerinde Müşterek Direkt Taarruz Mühimmatı (JDAM) olarak da bilinen hassas güdümlü füzelerin satışına onay verdiğini Kongreye tebliğ ettiği kaydedildi.

AVUSTURYA'YA İSRAİL BAYRAĞI TEPKİSİ: YAHUDİLERİN FATURASINI MÜSLÜMANLARA ÖDETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca devlet binalarına İsrail bayrağı asan Avusturya'ya da tepki göstererek şunları söyledi: "Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum. Avusturya devleti herhalde soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını Müslümanlara ödetmeye çalışıyor. Filistin'de yaşanan trajediye arkasını dönen, açıkça destek olanlar, aslında yarın kendi başlarına gelecek felaketlerin tohumlarını ektiklerini unutmamalıdır. İsrail'in Kudüs'te ve Gazze'de yaptıklarına destek veren diğer ülkeler, çocuk katillerinin günahlarına ortak olmak suretiyle tarihe, insanlığa karşı işledikleri bu suçun karasıyla anılacaklardır."

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı! Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu!
Sonraki Haber