Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in görüşeceği tarih ve yer belli oldu!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Astana'da bir araya geleceğini açıkladı. Kremlin kritik görüşmenin Perşembe günü Astana'da olacağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu hafta Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geleceğini açıkladı. Kremlin'den yapılan açıklamada Erdoğan ile Putin'in 13 Ekim Perşembe günü Astana'da bir araya geleceği duyuruldu.

Türkiye'nin Rusya ve Batı arasındaki görüşmelere ev sahipliği olasılığı hakkında konuşan Lavrov, teklifleri dinlemeye niyetli olduklarını, ancak sürecin nereye gideceği hakkında bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

"BU BİR YALAN"

Rusya devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Lavrov, Moskova'nın Batı'yla müzakerelere açık olduğunu vurguladı. Lavrov, "ABD, Rusya'yla müzakerelere açık olduğunu söylüyor ancak bu yalan. Hiçbir ciddi temas teklifi almadık" ifadelerini kullandı.

 Lavrov ayrıca teklif gelmesi halinde Putin-Biden görüşmesini de geri çevirmeyeceklerini söyledi. Rus Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, "Olası barış görüşmelerine ilişkin her öneriyi dinlemeye hazırız ancak sürecin önceden nereye evrileceğini söylemek zor. ABD, Biden-Putin görüşmesi teklifinde bulunursa değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

Antalyaspor'da flaş ayrılık: Zymer Bytyqi sözleşmesini feshetti Emniyet Amiri babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü Samet Akaydin yaptığı şok hatayla Fatih Terim'i ve takımını yaktı
Sonraki Haber