Erdoğan çarşamba günü neler açıklayacak?

Türkiye siyasetinde rekorlar kırarak, 19 yıldır iktidarını sürdüren AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi çarşamba günü yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sloganı "Türkiye için güven ve istikrar" olarak belirlenen kongreye yönelik önemli ipuçları verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada sözü partisinin kongresine getirerek dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Erdoğan, önümüzdeki hafta yapılacak AK Parti kongresi ile ilgili olarak, "Yapacağım konuşma 2023'ün manifestosu olacaktır. Göreceksiniz, insan hakları ile ekonomi paketini kapsayan çok daha geniş anlamda konuşmayı planlamış durumdayız." dedi.

EKONOMİ VE SOSYAL HAYATLA İLGİLİ ÖNEMLİ KARARLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongreye ilişkin beklentileri artırdığı bu sözlerinin hemen akabinde ise Türkiye yine önemli gelişmelere tanıklık etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, MB'nin hafta içi yaptığı son faiz artırımı üzerine görevinden alındı. Yerine AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi.

ANKARA SÖZLEŞMESİ GELİYOR

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı sosyal hayata ilişkin kritik bir karara da imza attı.

Türkiye, imzacıları arasında bulunduğu İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile çekildi.

Kamuoyunda "İstanbul Sözleşmesi" olarak bilinen, "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" son dönemde Türk aile yapısına yönelik bir tehdit olarak algılanmaya başlanmıştı.

Özellikle LGBT haklarına yönelik mücadelenin bir parçası haline getirilen sözleşmeye, toplumun mütedeyyin kesimlerinden yoğun eleştiriler vardı.

Bu gelişme üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, kadın haklarının teminatı için İstanbul Sözleşmesi'ne ihtiyaç olmadığını vurgulayarak "Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz" açıklamasında bulundu.

GÖZLER ERDOĞAN'DA...

Tüm bu yaşananların ardından gözler bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Erdoğan'ın kongrede "2023'ün manifestosu" kapsamında, tüm bu konular hakkında önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Ayrıca, başta AK Parti kadrolarında olmak üzere, kabinede de önemli değişim beklentisi sürüyor.

Ankara kulislerinde uzun süredir dillendirildiği üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 hedeflerine yürüyecek kadrolarda kimi tasarruflarda bulunacağı öngörülüyor. Erdoğan'ın büyük kongrede de bu konuda bazı sinyaller vermesi bekleniyor.

Merkez Bankası zorunlu karşılıklara uygulanan faizi arttırdı Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında son gelişme! Korku dolu anlar: Kaldırım bir anda çöktü! Bina boşaltıldı...
Sonraki Haber