Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev'le görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan ve Aliyev, son gelişmeler ışığında Türkiye ve Azerbaycan olarak hangi ortak adımların atılabileceği hususunda fikir alışverişinde bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanları telefon görüşmesinde, ABD Başkanı Joe Biden'in sözde "Ermeni soykırımı" ile ilgili açıklamasını kınadılar.

Bu kararın yanlış olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bunu tarihi bir hata olarak nitelendirdi. Aliyev, Azerbaycan'ın bu açıklamayı kabul edilemez olarak gördüğünü vurguladı.

Açıklamanın bölgede oluşmakta olan işbirliği eğilimlerine ciddi zarar verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, desteği ve tutumundan dolayı İlham Aliyev'e teşekkür ederek, Türkiye'nin de her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanları, Azerbaycan ile Türkiye arasında tüm alanlarda kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin hızla gelişiminden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yılmaz'ın ailesine taziye telefonu
Sonraki Haber