Cumhurbaşkanı Erdoğan: 189 kişiden 2'si yaşamını yitirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Sakarya'daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası açıklamada bulundu. Fabrikada 189 personel olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 can kaybı, 1'i ağır 74 yaralının olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Hendek'teki havai fişek patlamasından sonra açıklamalarda bulundu.

Fabrikanın sahibiyle de görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sakarya'daki patlamada 189 personelden 2'si hayatını kaybetti. 1'i ağır 74 yaralımız var. Her türlü tedbir şu an itibarıyla alınmış vaziyette" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"2 yangın helikopteri ile 1 yangın uçağı aktif olarak çalışıyor. Burası 160 dönüm arazi. 15 bina var. yerleşim yerlerine de 3 kilometre mesafede.

Temennimiz odur ki yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olan yaralılarla ilgili olumsuz haberler almamaktır.

Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI LİBYA'DA

Planlamıyor biz hafta başı yaptık. Bu planlamayı yaptıktan sonra önce Deniz Kuvvetleri Komutanımız'ı gönderdik. Planın tahakkukunu orada gerçekleştirelim istedik. Onun getireceği bilgiler sonrası bir heyetle Savunma Bakanım oraya gidecekti. Dünkü Katar ziyaret sonrası, bugün Savunma Bakanım oraya gitmiş durumda. Orada yapacakları çalışmayla inşallah Libyadaki süreci yakın bir markaj içinde sürdürelim istiyoruz.

3'LÜ ZİRVE

Sonuç bildirgesini yayınladık zaten. Sonuç bildirgesinde ne varsa onları konuştuk, müzakere ettik. Biz Tahran Zirvesi'ni inşallah İran'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Suriye konusundaki hassas,yetimizi devam ettiriyoruz. Bu konuda karar aldık.

KATAR ZİYARETİ

Katar ziyareti şu Kovid-19'dan sonra yurt dışına ilk ziyaretim oldu. Bölge ülkeleriyle olan tüm konuları ele aldık. Birinci derecede Libya konusunu ele aldık. Suriye, Irak, Sudan, Yemen konularını ele aldık. Hepsinden öte Türkiye-Katar ilişkilerini samimi bir ortamda değerlendirdik."

'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' 10 milyonluk lüks araçlar ele geçirildi! Bakın neden getirilmiş... Gelir beyan etmeyenlere bir fırsat daha
Sonraki Haber