Covid-19 sonrası döneme dair dehşet verici yeni araştırma! 18 yaş altı tehdit altında

Birçok insanın ölümüne sebep olan Covid-19 virüsüne dair araştırmalar devam ediyor. Corona virüsü salgınıyla ilgi dikkat çeken bir araştırma ise ABD’den geldi. Yapılan araştırmanın sonucu ise Covid-19 sonrası dönem için korkutucu sonuçları ortaya koydu. Haberimizde araştırmaya dair detayları bulabilirsiniz.

ABD’de bulunan Case Western Reserve Tıp Fakültesi’nde görevli bilim insanları Pamela Davis, Curtis Garvin, corona virüsünün çocuklarda tip 1 diyabete sebep olabileceğini ortaya koydu. 

JAMA Network Open’da yayınlanan araştırmada, 1 milyondan fazla genç hastanın verileri ve sağlık durumlarının incelendiği belirtildi. 

18 YAŞ ALTI RİSK ALTINDA OLABİLİR!

Araştırmalara göre18 yaşından küçük hastaların sağlık verilerini inceleyen bilim insanları Covid-19 ile tip 1 diyabet arasında bağlantı kurulduğunu  aktardı. Bilim insanları, “Araştırmalar sonucunda Covid-19 bulaşan gençlerde hastalandıktan 6 ay sonra tip 1 diyabet oluştuğu ortaya çıktı. Tip 1 diyabete yatkın olan aileler Covid-19 sonrasında çocuklarına dikkat etmeli ve sağlık durumlarını kontrol etmeliler” dedi.

Henüz Covid-19’un tip 1 diyabeti tetikleyip tetiklemediği bilinmezken, 18 yaşın altındaki gençlerin yüzde 72’sinin corona virüsünden sonra kronik rahatsızlıkları oluştuğu gözlendi.

Emekli maaşlarına zam mı geliyor! Yılmaz hazırlık var diyerek duyurdu Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada! Beşiktaş'ta genç oyuncunun sözleşmesi feshedildi
Sonraki Haber