Çok sayıda ilde kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük, 5 günlük ve uzun vadeli tahminlerini her gün yenileyerek yayımlıyor. Buna göre bugün ve yarın yurt genelinde önemli bir hava hadisesi beklenmiyor. Doğu bölgelerinde çığ tehlikesi ise sürüyor. Meteorolojinin son tahminlerine göre Türkiye pazar gününde itibaren başlayarak yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Kıyı bölgelerde sağanak şeklinde görülecek yağışlar birçok ilde ise kara dönüşecek. Yağışlar pazartesi ve salı günleri etkisini daha da artıracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde bugün (26 Şubat Cuma) yağış beklentisi yok.

Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmini yapılıyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü buluan kesimlerde çığ tehlikesi ise sürüyor. Bu nedenle çığ oluşmasına karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor. 

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar beklentisi bulunuyor. 

BÖLGE BÖLGE İL İL HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık bir gün yaşanacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis beklentisi bulunuyor.

EDİRNE °C, 18°C
Az bulutlu ve açık

İSTANBUL °C, 15°C
Az bulutlu ve açık

KIRKLARELİ °C, 16°C
Az bulutlu ve açık

KOCAELİ °C, 14°C
Az bulutlu ve açık

EGE BÖLGESİ
Az bulutlu ve açık bir gün yaşanması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis görülecek.

AFYONKARAHİSAR °C, 12°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLİ °C, 19°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 19°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 19°C
Az bulutlu ve açık

AKDENİZ BÖLGESİ
Az bulutlu ve açık bir gün yaşanacağı tahmin ediliyor.

ADANA °C, 22°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 21°C
Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 18°C
Az bulutlu ve açık

ISPARTA °C, 14°C
Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU BÖLGESİ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C
Az bulutlu ve açık

ÇANKIRI °C, 12°C
Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR °C, 14°C
Az bulutlu ve açık

KONYA °C, 11°C
Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ BÖLGESİ
Az bulutlu ve açık bir gün yaşanacak bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi yaşanması bekleniyor.

BOLU °C, 14°C
Az bulutlu ve açık

DÜZCE °C, 16°C
Az bulutlu ve açık

KASTAMONU °C, 11°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 11°C
Az bulutlu ve açık

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ
Parçalı ve az bulutlu bir gün yaşanacak bölgenin iç kesimlerinde yaşayanlar sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yaşanacak pus ve sis hadisesine karşı dikkatli olmalı. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda da çığ tehlikesi açık bir tehdit olarak bulunmakta.

AMASYA °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

RİZE °C, 10°C
Parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 9°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Tüm yurtta olduğu gibi parçalı ve az bulutlu bir gün yaşayacak. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi görülecek. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi ihtimali yüksek.

ERZİNCAN °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 3°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 4°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 4°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Az bulutlu ve açık bir gün bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis yaşanacağı tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 15°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 16°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT °C, 14°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C, 18°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA DURUMU
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4, akşam saatlerinden sonra doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi.

MARMARA
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Az bulutluc ve açık; Rüzgar: Kuzey Ege’de; kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, Güney Ege’de; kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Batı Akdeniz’de; güney ve güneybatıdan 3 ila 5, Doğu Akdeniz’de; kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüş: İyi.

26 Şubat Cuma gününe ilişkin hava durumu ve beklentiler böyle. Peki, sonraki günlerde hava durumu nasıl yaşanacak? Kar yağışı var mı? Nerelerde yağmur yağacak? Bu soruların cevabı ise Meteoroloji'nin 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri ile uzun vadeli hava tahmin tablosunda bulunuyor. 

İşte 27 Şubat Cumartesi'den başlamak üzere gelecek günlere ilişkin hava durumu beklentileri.

27 ŞUBAT CUMARTESİ:

Bu haritaya iyi bakın çünkü ülkenin hemen hemen tamamında parçalı bulutlu ve açık bir havanın yaşanacağı son gün olacak. Konya ve Ankara ile civarındaki bazı illerde ise puslu bir hava hakim olacak. 

28 ŞUBAT PAZAR

Şubat ayına Trakya'dan Rize'ye kadar ülkenin kuzeyinin sağanak yağışlara teslim olduğu bir günle veda edeceğiz. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin büyük bölümü Batı, Orta ve Doğu Karadeniz'in tamamında sağanak yağış hakim olacak. Yağışlar Gümüşhane, Bayburt, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir'de karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Doğu Anadolu'da ve İç Anadolu'nun yağış almayan bölgelerinde bulutlu bir hava hakim olurken, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nan tamamında parçalı bulutlu ve güneşli bir gün yaşanacak. 

1 MART PAZARTESİ

Mart ayının ilk gününde yağışların daha geniş bir bölgeye yayılması bekleniyor. Marmara'nın batısı bulutlu, İstanbul dahil doğu ve güneyi ise sağanak yağışlı bir gün geçirecek. Yağışlar Bursa'da karla karışık yağmur şeklinde olacak. Karadaniz'in sahil kesimleri sağanak yağışlı, iç bölgeler ise yer yer kar ve karla karışık yağmurlu bir gün yaşayacak. Doğu Anadolu'nun büyük kısmında kar görülürken Güneydoğu Anadolu'da bulutlu bir hava hakim olacak. İç Anadolu Bölgesinde Ankara ve Eskişehir'de kar, Konya, Niğde ve Karaman'da karla karışık yağmur bekleniyor. Mersin, Adana ve Hatay'da sağanak yağış, Ege'nin güneyi, Akdeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde parçalı bulutlu ve açık bir hava yaşanacak. Bazı bölgelerde ise bulutlu bir hava hakim olacak. 

2 MART SALI

Haftaya salı günü kar yağışının daha çok kente yayıldığı bir gün yaşanacak. Buna göre, Doğu Anadolu'nun tamamında kar ve karla karışık yağmur görülecek. Güneydoğu Anadolu'nun tamamında ise sağanak yağışlı bir gün tahmin ediliyor. Karadeniz'in sahil kentleri İstanbul'dan Rize'ye kadar sağanak yağışlı bir gün yaşarken, Artvin'de karla karışık yağmur bekleniyor. 

Amasya, Tokat, Balıkesir, Bursa, Karabük ve Düzce'de karla karışık yağmur, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Çorum, Karaman ve Kırşehir'de kar yağışı bekleniyor. 

Antalya, Mersin ile Ege Bölgesi'nde parçalı bulutlu ve açık bir gün yaşanacak. Trakya ile İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde yer yer bulutlu bir hava hakim olacak. 

3 Mart Çarşamba. İstanbul'un doğusu ile Kocaeli ve Sakarya hariç Marmara Bölgesi, Ege, İç Ege, Hatay ve Osmaniye hariç Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun bazı kesimleri güneşli ve parçalı bulutlu bir gün geçirecek. Karadeniz sahil şeridinde sağanak yağışlar devam edecek. Karadeniz'in iç bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı hakim olacak. Doğu Anadolu'nun tamamında kar hakim olurken, Güneydoğu Anadolu'da ise sağanak yağışlar görülecek. 

4 Mart Perşembe ve 5 Mart Cuma günü beklenen hava durumu ise şöyle:

Uzun vadeli tahminlere göre 4 Mart Perşembe günü yağışlar Doğu Karadeniz bölgesi ile Ağrı, Van ve Hakkari'de devam edecek. Yağışlara yakın olan kentlerde bulutlu bir hava hakim olacak. Bu bölgelerde de zaman zaman sağanak ve serpinti şekilde yağış geçişleri yaşanabilir. Diğer bölgelerin tamamında ise parçalı bulutlu ve güneşli bir gün yaşanacak. 

5 Mart Cuma günü ise aynen bugün olduğu gibi tüm yurtta yağışsız bir gün yaşanması, parçalı bulutlu ve açık bir havanın hakim olması bekleniyor. 

Sarıyer ‘de okul koridorunda kadın öğretmene yumruklu saldırı Hudutsuz Sevda dizisinde Halil İbrahim Zeynep'in intikamını alacak... Gazze’de BM ekibinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı
Sonraki Haber