Çocuklar için Biontech aşısına onay

Çocuklarda kullanılmak üzere geliştirilen aşı ilk onayını aldı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, BioNTech'in geliştirip Pfizer'in ürettiği Koronavirüs aşısının 12-15 yaş grubu için kullanımına izin verdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer-BioNTech aşısının 12 ila 15 yaş arası çocuklara uygulanmasına onay verildiğini açıkladı.

Sputnik'te yer alan bilgilere göre; FDA yetkilisi Dr. Janet Woodcock, "FDA'nın Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısı için acil kullanım yetkisini 12 ila 15 yaş arasındaki ergenleri kapsayacak şekilde genişletmesi, Covid-19 salgınına karşı mücadelede önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin ülkeyi pandemiyi sona erdirmeye yakınlaştırdığını belirten Woodcock, "Ebeveynler ve veliler, tüm Covid-19 aşısı acil durum kullanım yetkilerimizde olduğu gibi, kurumun mevcut tüm verileri titiz ve kapsamlı bir şekilde gözden geçirdiğinden emin olabilirler" dedi.

Çocuklar için Pfizer-BioNTech aşısı, şimdiye kadar 12 ila 15 yaşları arasındaki 2 bin 260 ABD'li gençte denendi.

25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Star TV'nin Sakla Beni dizisinde şok gelişme! İncila ve Naz'a darbe!
Sonraki Haber