Çocuğu askere giden aileler dikkat! Aylık 800 TL yardım parası veriliyor! İşte Van asker yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sosyal yardım programları" kapsamında dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere nakit para yardımı veriyor. Bu çerçevede, Van'da yaşayan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan asker ailelerine iki ayda bir 800 TL yardım parası veriliyor. İşte, Van asker yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sosyal yardım programları" çerçevesinde Van'da yaşayan dar gelirli ailelere maddi destek sağlıyor.

Sosyal yardımlardan doğum yapan kadınlar, yetim ve öksüzler, yaşlılar ve asker aileleri başta olmak üzere pek çok vatandaş yararlanabiliyor.

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

VAN ASKER AİLE YARDIMI BAŞVURUSU 

Vatani görevini yerine getirmekte olan vatandaşları, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla yürütülür.

VAN ASKER AİLE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Asker yardımından evli ise eşi, bekar ise anne veya babası yararlanır. Asker yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na T.C. kimlik kartı ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Diğer taraftan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ek belgeler istenebilir. Daha kolay bir başvuru yöntemi olarak ise, e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra "arama" kısmına "sosyal yardım" yazarak ilgili yardım başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

VAN ASKER AİLESİ SOSYAL YARDIM PARASI MİKTARI

Asker yardım paraları askerlik dönemü süresince ayda 800 TL şeklinde hesaplara yatırılmaktadır. 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TELEFON VE ADRES BİLGİLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim bilgiler ise şu şekildedir:

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı! Süper Loto sonuçları 21 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İstanbul'da korkunç kaza! Kamyon ile otomobil çarpıştı
Sonraki Haber