CNN Türk bu küfürbazı nasıl yayına bağladı?

CNN Türk ekranında bu akşam yayıncılık adına üzücü anlar yaşandı. Başak Şengül'ün programında adı geçtiği için yayına bağlanmak isteyen Avrasya Araştırma'nın Başkanı cevap vermek yerine stüdyodaki konuklara hakaretler yağdırmayı tercih etti. Üstelik cevap hakkı verildiği halde CNN Türk hakkında da sosyal medyadan hakaret içeren tweetler attıktan dakikalar sonra. Takvim Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Kemal Özkiraz'ın yayına bağlanıp bir de hakaretler yağdırması üzerine tam anlamıyla çıldırdı...

This browser does not support the video element.

Avrasya Araştırma şirketinin başkanı Kemal Özkiraz yayın sırasında isminin geçtiğini belirterek CNN Türk canlı yayınına katılmak istedi.

Başak Şengül'ün hazırlayıp sunduğu Akıl Çemberi programının son dakikalarında gelen bu istek üzerine Özkiraz canlı yayına bağlandı. 

Oysa Özkiraz bağlantıdan hemen önce sosyal medya hesabından kanalı ve konukları hedef alan aşağılayıcı ve hakaret içeren çok sayıda tweet paylaşmıştı. 

İşte o tweetler:

Özkiraz yayına bağlandığında ise cevap vermek yerine 35 yıllık haberci olan Latif Şimşek'i hedef alarak "güya gazeteci" ifadelerini kullandı. 

Şimşek'in eğer hatalı bir şey söylediyse özür dileyebileceğini söylemesi üzerine "Tabi özür dileyeceksin" diyen Özkiraz giderek ses tonunu yükselterek hem Şimşek'i hem de CNN Türk'ü suçlayan, iftira atma tehdidinde de bulunan bir söylem içine girdi. 

Şimşek'in Avrasya'nın araştırmalarını objektif bulmadığını söylemesi üzerine de hakaret etmeye başladı.

Zafer Şahin'in soru sorma girişimi üzerine ise daha da sertleşen Özkiraz sosyal medyadaki paylaşımları ortaya çıkınca da yayını terketti. 

Özkiraz yayındaki konuklara hakaretlerine telefonu kapattıktan sonra da devam etmeyi sürdürdü.

Yayından sonra kendisine yapılan eleştiriler karşısında ise kimseye küfür ve hakaret etmediğini söylüyor Özkiraz. Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı ile ilgili paylaştığı ve Twitter hesabında sabitlediği mesajda da hakaret ya da küfür olmadığını savunuyor. 

İşte o Tweet: 

Özkiraz'ın hakaretlerini tek tek yazacağız ama önce soralım: "Halka kitlemek" hakaret ya da küfür değil de nedir? Buradaki 'kitlemek' ifadesinin argodaki karşılığının ne olduğu herkesçe malum olduğuna göre bunu hakaret ya da küfür saymamak ne anlama geliyor? 

Ve programda hakaret etmediğini savunuyor. İlk olarak Şimşek'e "terbiyesiz" diyor. Soru sormak isteyen Şahin'e "Sana ne oluyor da atlıyorsun" ifadesini kullanıyor. 

Ya yayın öncesi ve sonrasındaki tweetlerinde kullandığı ifadelere ne demeli.

CNN Türk için 'yalama', 'tetikçi', Latif Şimşek için 'kepaze' 'şerefsiz' Zafer Şahin'i hedef alarak 'soytarı' gibi ifadelerini kullanan Kemal Özkiraz için muhtemelen bunlarda günlük rutin kelime dağarcığı olsa gerek. Ancak bunlarım hepsi Türk Ceza Kanunu'na göre herhangi bir düşünce ya da fikir özgürlüğü kapsamına girmiyor. Yalama, kepaze, şerefsiz ve soytarı ifadelerinin hepsi hakaret ve küfür. Yine Şimşek hakkında ve eski çalıştığı kurum hakkındaki imaları da TCK'ya göre iftira ve hakaret suçu kapsamına giriyor.

Karısına ve sevgilisine aynı yüzüğü alan adamdan ilginç savunma! Şehitleri anarken kastını aşan Müge Anlı'ya tepki yağıyor Kanal D’nin yeni dizisi İnci Taneleri’nin ilk tanıtımı yapıldı! Özlem Gürses "Aramızda şerefsiz var" diyerek tacizcisini ifşa etti! Atatürk'e benziyor diye TikTok'ta para yağdırdılar! Ben Bu Cihana Sığmazam 11. Bölüm full izle