'Yarasa beni dişledi, iğne gibi deldi'

Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü yer olan Çin'in Wuhan kentindeki bilim insanları, virüs bulaşmış yarasalar tarafından ısırıldığını itiraf etti.

Dünya 2019 yılına veda etmeye hazırlanırken Çin'e bağlı Wuhan kentinden gelen haber herkesi tedirgin etmişti. Ölümcül bir virüsün ortaya çıktığını duyuran yetkililer, hızla sınırlarını kapatma kararı almıştı. Avrupa'da başlarda çok önemsenmeyen yeni tip koronavirüs salgını Çin ve İran'ın ardından İtalya'yı vurmuştu. Bu gelişme üzerine tüm dünya koronavirüs salgınına karşı önlemlerini sıkılaştırdı.

Çin'in yeteri kadar önlem almadığını konuşan dünya otoriteleri, ABD öncülüğünde Asya ülkesini hedef aldı. 

İddialara göre bir hayvan pazarında satılan pangolin ya da yarasa yiyen Çinliler, virüsün bulaşmasına neden oldu.

Bu iddialar üzerine Çinli bilim insanları bu hayvanlar üzerindeki araştırmalarını sıklaştırdı. Ülkede popüler bir yiyecek olan yarasalarda koronavirüs görüldüğü iddiası üzerine, mağaralara numune toplamaya giden bilim insanlarından aylar sonra çarpıcı bir itiraf geldi.

''YARASALAR BİZİ DİŞLEDİ, ELDİVDENDEN İĞNE GİBİ GEÇTİ''

Salgının merkez üssü Wuhan'da yer alan laboratuvarlarda görev yapan bilim insanlarından biri, numune için girdikleri mağarada bir yarasa tarafından ısırıldığını açıkladı.

İngiltere'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Dailymail'in aktardığına göre; ismi açıklanmayan bilim Çinli bilim insanı, hayvanın ısırığının lastik eldivenlerden iğne gibi geçtiğini ifade etti.

Hali hazırda Dünya Sağlık Örgütü araştırmacıları, koronavirüsün kaynağını tespit etmek için ülkede araştırmalarına devam ediyor.

LABORATUVARDA ÜRETİLDİ İDDİASI

Başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere birçok ABD'li siyasetçi, virüsün Çin tarafından laboratuvarda geliştirildiğini iddia etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Çin’i salgın nedeniyle dünyayı bilgilendirmediği için suçlayarak, "Koronavirüs Wuhan’daki laboratuvarda yapıldı" iddiasında bulunmuştu.

Virüsün en çok can aldığı ülke olan ABD'de Başkan Trump, koronavirüs ifadesini kullanmamış, virüsü ''Çin virüsü'' olarak tanımlamıştı.

Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan haber var! Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı
Sonraki Haber