Çin'in kredi notu belli oldu

Çin'in uzun vadeli kredi notunun "A ", kısa dönem kredi notunun "A-1" olarak teyit eden S&P, Çin'in kredi not görünümünün durağan olduğuna işaret ettiği açıklamada, ülkenin gelecek birkaç yıl içinde diğer orta gelirli ekonomilerin üzerinde büyüme performansı sergileyeceğini ifade etti.

Çin'in kredi not görünümünün durağan olduğuna işaret edilen açıklamada ülkenin gelecek birkaç yıl içinde diğer orta gelirli ekonomilerin üzerinde büyüme performansı sergileyeceği ifade edildi. Bu da Çin'in küresel dünyadaki rekabetini giderek artıracağa benziyor.

ÇİN EKONOMİSİ KOVİD-19'DAN SONRA GÜÇLENECEK

Açıklamada, büyümenin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19), ABD-Çin gerilimleri, ekonominin yeniden yapılandırılması çalışmaları ile finansal riskler ve belirsizliklerden etkilenebileceğine dikkat çekildi.

ABD ve Çin ilişkilerinin yakın gelecekte normalleşmesinin beklenmediğine dikkat çekilen açıklamada, Çin ekonomisinin 2021-2023 yıllarında ortalama yıllık yüzde 5,5 büyüyeceği öngörüsüne yer verildi.

İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması! Yarışmacılardan Filistin mesajı geliyor! 8 Mayıs 2024 at yarışı programı belli mi? Hangi hipodromlarda koşu var
Sonraki Haber