Çin roketi düştü mü? Long March 5B Çin roketi canlı takip et izle

Çin’e ait olan Long March 5B tipi roketin kontrolden çıkması sonrasında dünya alarma geçti. Pentagon’dan yapılan açıklamada Çin roketinin 9 Mayıs sabahında düşmesi beklenmekte. Bu yerler arasında İstanbul, Ankara, Hakkari’de bulunmakta. Peki, Çin roketi düştü mü? Long March 5B Çin roketi canlı takip et izle…

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin Uzay İstasyonu'nun çekirdek modülünü uzaya taşıyan ve daha sonra kontrolden çıkan roketin dünyanın atmosferine girdiğini söyledi. Ancak yapılan son açıklamada roketin yanarak parçalanacağını ve bir zarara yol açma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu resmen bildirdi.

Devasa roketin kontrolden çıktıktan sonra bir kısmının atmosferde yandığı daha sonradan açıklanmıştı. Roketin sağlam kalan bazı parçalarının ise yerleşim alanlarına düşmesinden endişe edildiği kaydedildi.

BBC’den yapılan son açıklamada da roketin kontrolden çıkmasının ardından roket parçalarının atmosferde sürtünmeden kaynaklı oluşacak yüksek sıcaklıklara dayanıklı kısımlarının dünyaya düşebileceği ifade edildi. 9 Mayıs sabah saatlerinde gerçekleşmesi beklendiği bertilen haberde roketin, nereye düşeceği konusu tam olarak bilinmemekte.

Söz konusu ülkeler arasında; Avustralya, Güney Asya ülkeleri, Çin’in orta ve güney bölgeleri, Arap Yarımadası, Afrika kıtası, Türkiye’nin büyük çoğunluğu, Güney Amerika’nın büyük çoğunluğu ve Kuzey Amerika’nın bir kısmını kapsıyor.

ÇİN ROKETİ CANLI TAKİP ET

Yargı 58. bölüm izle Yalı Çapkını 25. Bölüm izle Yüz Yıllık Mucize 1. bölüm full izle! Yasak Elma 168. bölüm full FOX TV tek parça izle Alanyaspor Fenerbahçe canlı izle! ALANYA FB şifresiz TOD TV maç izle Kardeşlerim 82. bölüm full! ATV Kardeşlerim son bölüm izle