Çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek tarifi! Çiğ börek iç harcı nasıl hazırlanır?

Kahvaltıların, çay saatlerinin veya akşam yemeklerinin en sevilen börek çeşitlerinden biri olan çiğ börek, yapımı oldukça kolay ve doyurucu bir besin. Evlerinde çiğ börek yapmak isteyenler çiğ börek hamuru ve iç harcının nasıl olması gerektiğini merakla araştırıyor. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Çiğ börek veya çibörek, kıyma ve soğanlı harç eklenen yufkanın yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Böreğinizin hamurunu hazırlarken sirke ekleyerek fazla yağ çekmesini önleyebilirsiniz. Ayrıca iç harcına da su eklemelisiniz. 

ÇİĞ BÖREK MALZEMELERİ:

1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

1 adet kuru soğan
300 gram kıyma
1 çay bardağı su
Sıvı yağ

ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?

Unu derin bir kaba alın. Üzerine sirke ve tuzu ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurun. Hamurunuz hazır olunca dinlenmesi için kenara alın. Diğer taraftan da soğanı ince ince kıyın. Soğanı ince ince doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine kıyma ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak suyu ilave edin.

Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar alın ve tabak boyunda açın. İçine hazırladığınız harçtan koyun. Daha sonra kapatıp kenarlarına çatalla bastırın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada! Beşiktaş'ta genç oyuncunun sözleşmesi feshedildi Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi
Sonraki Haber