'Çiftçiye ödeme yapılmadı' mavalı tutmadı

FOX TV’de yer alan bir haberde İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaşayan ve çiftçilikle geçimini sağlayan Fikret Sefa Yeşil’e tarımsal destek verilmediği iddia edildi. Ancak gerçek, yetkililerin bölgeye gitmesiyle ortaya çıktı. Çiftçi Fikret Sefa Yeşil’in 2020 yılında 29 bin 128 TL’lik bir destek ödemesi aldığı belgelerle ortaya çıktı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan Fikret Sefa Yeşil adlı bir çiftçi ile röportaj yapan FOX Haber, 2020 yılında çiftçilere hiç destek sağlanmadığını iddia etti.

FOX HABER, '2020 DESTEKLERİNDEN FAYDALANAMADILAR' DEDİ

"Hala alamadıkları 2020 desteklerini bekliyorlar" başlığıyla verilen haberde konuşan çiftçi Fikret Sefa Yeşil, "2021 Ocak ayındayız daha 2020'nin desteklerinden hiç yararlanmadık. Ne süt desteği, ne hayvan desteği ne de yem desteği alabildik" ifadelerini kullandı.

YETKİLİLER ÇİFTÇİYLE İRTİBATA GEÇTİ

Söz konusu iddialar üzerine İzmir Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri o ilçeye giderek Fikret Safa Yeşil'e 2020 senesinde yapılan ödemeleri tek tek belgelerle gösterdi. Belgelerde; 2020 senesinin Kasım, Ekim ve Temmuz aylarında; buzağı desteklemesi, süt desteklemesi, süt analiz desteği, mazot ve gübre desteği verildiği görülüyordu.

A HABER: O ÇİFTÇİYE 29 BİN TL ÖDENMİŞ

A Haber'de "FOX TV'de 'destek almadım' diyen çiftçiye 29 bin TL ödenmiş" başlığıyla yayınlanan görüntülerde kanalın uzattığı mikrofona iddialarla ilgili yanıt veren Yeşil, bu kez de "Bilmiyorum, onları oğlan alıyor. Kesin olarak bir şey diyemem, parça parça aldık" açıklamasını yaptı.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'DAN FOX TV'YE SİTEM

A Haber'in yapmış olduğu haber sonrası İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da konuya ilişkin paylaşım geldi. FOX TV'nin haberine tepki gösteren Fahrettin Altun, "Devletimizin 2020 yılında, sadece İzmirli vatandaşlarımıza sağladığı tarım ve hayvancılık desteği tutarı 719 milyon TL. Bu koskoca hakikate sırt çevirip FOX TV'nin yaptığı gibi yalan haber yapmak ne medya etiğine ne de insanlığa sığar. Ayıptır, günahtır. Yapmayın!" diyerek sitem etti.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber