CHP'nin ilahiyatçısı ne demek istiyor? Kur'an'ın Allah kelamı olmadığını yazan Cemil Kılıç'tan skandal açıklamalar

İlahiyatçı Cemil Kılıç Kuran-ı Kerim ile ilgili skandal ifadeler kullandı. Kılıç, Twitter hesabından yaptığı paylaşında Kuran-ı Kerim'in Allah'ın kelamı olmadığını iddia etti. Kılıç'ın sözlerine büyük tepki geldi.

İlahiyatçı Cemil Kılıç'tan skandal sözler geldi. Kılıç, Kuran-ı Kerim'in Allah'ın kelamı olmadığını iddia etti. Kılıç, "Kur'an Allah'ın kitabıdır, kelamı değildir" dedi. Kılıç'ı paylaşımı büyük tepki çekti

Cemil Kılıç şunları söyledi:

"İki de bir orada burada yazıyorlar. Sanki saklıyormuşum gibi... Yahu 20 yıldır panteistim diyorum yazılarımda, konferanslarımda. Ben Müslüman'ım ve Allah tasavvurum panteist bir içerikte. Ne var ki ben evrenin bir bilinci olduğuna inanıyorum.

Kutsal kitaplar Allah kelamı değil resul kelamıdır. Vahiy kavram ve anlamdır, kelam değildir. Allah konuşmaz. Zira konuşmak insansı bir özelliktir. Kur'an Allah'ın kitabıdır, kelamı değildir.

İslam sufilerinin çoğu aslında utangaç panteisttir. Panenteist gibi görünseler de... İbn Arabiler, Hallacı Mansurlar, Ahmet Yeseviler, Şeyh Bedrettinler, Mevlanalar, Hacı Bektaşlar vb."

Meteorolojiden 16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı!
Sonraki Haber