CHP'li vekilden TBMM'de Aynur Doğan'a şarkılı destek! Önce "Everyway That I Can", sonra Dar Hejiroke

TBMM Genel Kurulu'nun son oturumunda bugün şarkı sesleri yükseldi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kocaeli Derince Belediyesinin Aynur Doğan konserini iptal etmesine şarkı söyleyerek tepki gösterdi. 2003'te Eurovizyon şarkı yarışmasında birinci olan Sertab Erener'in, "Everyway That I Can" isimli şarkısını söyleyen vekil, daha sonra Aynur Doğan'ın Kürtçe Dar Hejiroke şarkısının bir kısmını seslendirdi.

This browser does not support the video element.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir "Batman'ın il oluşunun 32. yılı", CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan "Kırklareli'nin sorunları", HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik "Iğdır ve Erzurum'un sorunları" ile ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Daha sonra yerlerinden söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kocaeli Derince Belediyesinin Aynur Doğan konserini iptal etmesine şarkı söyleyerek tepki gösterdi.

İlk olarak 2003'te Eurovizyon şarkı yarışmasında birinci olan sanatçı Sertab Erener'in, "Everyway That I Can" isimli şarkısının bir bölümünü seslendirerek, "Bu ülkede bunu söyleyebiliyoruz" diyen Kayışoğlu, daha sonra Aynur Doğan'ın, Kürtçe "Dar Hejiroke" şarkısının bir kısmını söyleyerek "Bunu söyleyemiyoruz." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanvekili Akar, bunun üzerine "Şarkılar da bizim, türküler de." karşılığını verdi. Altaca Kayışoğlu, daha önce de TBMM kürsüsünden "Dadaloğlu" türküsünü söylemişti.

SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu! ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI! Patnos Belediyesi'ne ait araçlar parçalanarak hurdacılara satılmış! Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! ''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor''